Cseresznyés pite
Hozzávalók : 25dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor
A tetejére : kb. 50 dkg félbevágott, magozott cseresznye ( de egyéb gyümölcsökkel is készíthető például meggy, alma, körte, barack )
Elkészítés : gépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza tetejére rakjuk az előkészített cseresznyét, és nagyon kicsit nyomkodjuk bele.
Előmelegített tepsiben, közepes hőfokon 25 – 30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát! 20*30 cm-es tepsiben készült.
Ha kihűlt szépen szeletelhető, és porcukorral tálalhatjuk.
|
Finom, egyszerű süti és gyorsan elkészül. Én még tettem bele reszelt citromhéjat és egy csomag vaníliás cukrot is.