Borzas Kata
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 3 tojássárgája , 15 dkg margarin vagy zsír, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál tejföl, csipet só, fél csomag sütőpor
A töltelékhez: 3 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, egy citrom lereszelt héja, 2-3 ek baracklekvár 20 dkg darált dió, fél dl rum
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét félreteszem, a másik felét kinyújtom és kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem ( vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. )
Kb. egy 30 * 22-es tepsit használjunk.
A töltelékhez először felverem a tojásfehérjét, majd hozzáadom a porcukrot, és így még egy kicsit tovább verem. Fakanállal óvatosan belekeverem a töltelék többi hozzávalóját, az így kapott masszát rásimítom a tésztára, majd a tészta félretett részét a reszelő nagylyukú oldalán egyenletesen ráreszelem. ( Ezt úgy a legkönnyebb, ha előtte a reszelni való tésztát egy 10 – 15 percre a mélyhűtőbe tesszük )
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon ( 160 – 170 fokon ) lassan süssük, kb. 30 perc alatt.
Vaníliás porcukorral tálaljuk.
|