Csípős csirke
Hozzávalók: egy egész kicsontozott csirke mell, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 egész piros kaliforniai paprika, 1 csomag előfőzött rizs, só, bors, őrölt piros paprika, erős pista, olaj, petrezselyem zöld, 1 dl fehér bor.
A felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellett, megpároljuk, só, bors, pirospaprika, erős pista, kb. 1 dl fehérbor, kb. 1 órát pároljuk, mielőtt kész kockára vágott kaliforniai paprikát teszünk bele és pár percig még pároljuk.
Főzünk egy adag előfőzött tasakos rizst, fűszerezzük, pici olaj és apróra vágott petrezselyem zöld, egy jénai tál közepére halmozzuk, és köré rakjuk a csípős csirke mellett.
Savanyúságot kínálunk hozzá!
A receptet és a fotót Markos Mária küldte!
|