Csavart darált hús
Hozzávalók: 1 kg darált hús, 2 dl tej, só, bors, 9-9 szelet füstölt
sajt, 9-9 szelet sonka, 2 dl tejszín, gomba.
Elkészítés:
1 kg darált húshoz hozzáadunk 2 dl tejet, sózzuk, borsozzuk,
összekeverjük és éjjelre hűtőbe tesszük.Másnap két részre
osztjuk. Mindkét részt külön-külön alufóliára szétterítjük.
Utána ráteszünk 9-9 szelet füstölt sajtot, 9-9 szelet sonkát vagy
sonkás szalámit és végül megszórjuk gombával. Alufólia
segítségével összecsavarjuk. Kizsírozott tepsibe rakjuk.
Meglocsoljuk 2 dl tejszínnel. Előmelegített sütőben letakarva 200 fokon 30 percig sütjük, utána levesszük az alufóliát és még 30 percig pirítjuk. Köretnek krumlipürét és répasalátát
készítettem.
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte!
|