Lekváros pogácsák - leveles tésztából
Hozzávalók : leveles tészta, sütésálló lekvár, porcukor
A leveles tésztánkat nyújtsuk ki jó vékonyra, téglalap alakúra. A formázónkat helyezzük el a tészta bal oldala alatt és egy sodrófával segítsük a tészta elhelyezkedését a lyukakba. Ezután a kis mélyedésekbe én habzsákból lekvárt nyomtam, és ráfordítottam a tészta jobb oldalát, majd sodrófa segítségével lezártam a tésztát. A felesleges tésztát leszedtem a formázóról és alulról kinyomkodtam a kis pogikat a formázóból. Sütőpapíros tepsire tettem és előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütöttem.
Használat közben a deszkánkat és a formázót is lisztezni kell, hogy ne ragadjon rá a tészta.
Az esetlegesen megmaradt tésztát, leeső részeket úgy hasznosíthatjuk ( összegyúrás nélkül! ) hogy megszórjuk sajttal , köménnyel vagy szezámmaggal és kisütjük.
Én a jól bevált Lidl-ös friss leveles tésztát használtam.
Régóta kis szerettem volna már próbálni ezt a cseh lyukacsos formázót, mivel könnyen és gyorsan lehet vele sült és főzőtt tésztát is készíteni.
Várom az öteleteket, hogy ki mit készített vele a leveles tésztán kívűl.
Készítése képekben :
A praktikus ravioli és töltött tészta készítőről bővebben itt :
//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29121851
|
Szia Andi!
Megkaptam az újfajta raviolikészítőmet tőled, és nagyon jónak találom. Első nekifutásra barátfülét töltöttem benne, és a gyerkőceim mind egy szálig befalták.
Most éppen túróval töltött pogácsát csinálok benne, remélem ez is ízleni fog nekik!
Még egyszer köszönöm!
üdv. Szilvi