Hozzávalók : 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 3.5 dl tej, 1 dl olaj,1 kávéskanál só és a kávéskanál cukor, 1 db tojássárgája
A tej felében az élesztőt felfuttatni, hozzáadni a liszthez, + étolaj, só,, tojássárgája, maradék tej. Fél óra kelesztés után 3 cipóra osztani, tányér nagyságúra nyújtani.
Elösször 4 cikkbe vágni, azokat felezni, így 8 db cikk lesz. A tészta széles végébe tenni a sajtkrémet és feltekerni. ( sörkifli alak ). Tetejét tojással lekenni, sajttal, szezámmaggal vagy köménnyel tetszés szerint megszórni.
Kolléganőim agyon dicsérték,amikor névnapomkor ezt vittem kínálni.
Meg a tengerész piskótát is imádták.
Kunyerálták a receptet. Mondtam,hogy a nagy titok:ANDI KONYHÁJA.
Szóval újabb rajongóid lesznek!Nekem nem tűnt el a sajt,a lilahagymát mindenki nagyon díjazta. Nem kísérletezek:nekünk tökéletes,ahogy van.
Üdv:Kati
Kedves Kati! Örülök, hogy sikered volt a kiflivel, köszönöm szépen a visszajelzést, és az ajánlást is! Sok sikert a további receptek elkészítéséhez! Üdv, Andi
Jól sikerült,nagyon ízletes,finom kifli.Ma gulyásleveshez ezt sütöttem.
2010.12.27. 20:46
Mónika Biatorbágyról
Szia Andi!
Tegnap megsütöttem a sajtos sörkiflit, mindjárt dupla adaggal, nagyon-nagyon finom és mutatós lett, le is fényképeztem.
Köszi a fincsi recepteket!
2010.10.17. 09:02
Dóraboglárka
Tegnap megsütöttem,indulásból dupla adagot készitettem.Egyik felét hagymás sajtos téliszalámiis,a másik felét csak sajtosan készitettem.180 fokon süttem,nagyon jó lett,máskor is megsütöm.
2010.09.19. 07:42
Szilvi
Szia Andi!
Én a héten készülök megsütni a sörkiflit. Hány fokon süssem?
A virslis kiflit is megpróbáltam sajttal, de mindig eltünt benne a sajt, felszívódott, v. kifolyt, (pedig már kemény sajtot tettem bele), így ezt sem merem megcsinálni.
Mit ronthattam el?
Szia! Szerintem nem rontottál el semmi, csak a sajtok eltünnek, felszívódnak ezekben a kiflikben. Füstölt karaván sajttal próbáltad már? Mintha az nem tünt volna nekem el teljesen. Andi
Ez az egyik kedven sós sütim, mert isteni a tésztája. Viszont szerintem az 1 kk só kevés bele (mondom ezt úgy, hogy nem szeretek semmit sósan enni!), így én kb. 2 kk-al adok hozzá. A töltelékhez csak sajtot szoktam használni (leginkább csíkokra vágott trappistát v karavánt). Amikor legelőször sütöttem, kipróbáltam az általad leírt sajtkrém+tejföl+margarin tölteléket, de kifolyt sütés közben sajnos... pedig igyekeztem jól összenyomni a kifliket!
A múlt héten megsütöttem a pudingos,kavart Bounty sütit-nagyon finom,1 falat nem maradt belőle,ma délután pedig a sajtos sörkiflit-virslivel,sonkával,ez is még forrón elfogyott.Mindenki dícsérte!
Szuper receptjeid vannak,örülök,hogy rád bukkantam!
Tegnap este gondoltam egyet és elkészítettem a kifliket. Mivel nem volt otthon annyi sajtom így pizzásan készítettem el, de igy is nagyon jó lett! Már kipróbáltam több tészta receptet is de eddig ez volt a legjobb!!
2009.06.25. 18:06
Veronika
Megsütöttem, és nagyon finom.Annyit változtattam rajta, hogy virslit és sajtot tettem bele. Nagyon hamar elkapkodta a család, sütnöm kellett még egy adagot. Üdv! Veronika
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
A Család kedvence! Elkészítettem már többféle töltelékkel is. Most is ezt sütöm szombatra! Hálás köszönet a sok sok szuper receptért.