♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Sós sütemények
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[14-1]

2011.09.28. 12:16

KRUMPLIS POGACSA

Hozzavalok:

15 dkg lisztet 12 dkg zsirt, 1 egesz tojast, 1 csomag sutoport, izles szerinti soval, tort borssal es 15 dkg atpasszirozott fott krumplipeppel osszegyurunk es pihentetjuk 20 percig.Ezutan kinyujtjuk es olvasztott zsirral megkenjuk, osszehajtogatjuk, pihentetjuk. Ezt a muveletet meg ketszer megismeteljuk. Vegul kisujjnyi vastagra nyujtjuk a tesztat, pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk, tetejet bevagdaljuk, tojassal megkenjuk es kikent tepsiben pirosra sutjuk. Melegen talaljuk.

Termeszetesen ez az adag eleg keves, es egy nagyobb csalad eseteben meg lehet triplazni a hozzavalok mennyiseget.

Ez a recepet egy regi jol bevalt sutemenyes konyvbol valo. Nagyon finom..

 


2010.08.23. 09:02

Szezámmagos, vagy sajtos kifli

 

Hozzávalók:

1 kg liszt

1 púpozott ek só

3 ek kristálycukor

7,5 dkg élesztő

7 dl tej

2 dl napraforgó olaj

1-2 tojás a kenéshez

Szezámmag

Ha sajtos, 10 dkg trappista sajttal megszórni

Delma dobozos margarin a kenéshez

 

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, hozzáadjuk a liszthez, a napraforgó olajjal, a sóval bedagasztjuk. 1 órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt 4 cipóra osztjuk. A cipókat 0,5 cm vastagra-kerekre nyújtjuk, megkenjük a Delmával és 16 szeletre vágjuk. Kifli alakúra hajtogatjuk. Megkenjük a felvert tojásokkal, tetejére reszelt sajtot szórunk. Kb. 20 percig sütjük.


2010.07.12. 17:18

Rakott cukkinis palacsinta:
Hozzávaló 4 személyre:
2db cukkini, 3db tojás, 30dkg liszt, 3dl víz, 50dkg natúr krémsajt, 30dkg reszelt fustolt sajt.
Sutéshez:
Vaj vagy olaj
Tálaláshoz
1 doboz tejfol
Elkészítés
 A cukkiniket megmossuk és héjastul  kis lyukú reszelőn lereszeljük
A tojásból, lisztből, és vízből sűrű palacsintatésztát készítünk. Megsózzuk és beletesszük a cukkinit. Jól összekeverjük.
Egy kevés vajat felolvasztunk a palacsintasütőben és kb. 1 merőkanálnyi masszát szétterítünk benne. Mindkét oldalát halványbarnára sütjük. Ezt addig csináljuk, míg a tészta el nem fogy.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és beleteszünk egy palacsintát. Ezt megkenjük krémsajttal (kb. 2  bő evőkanálnyival), megszórjuk reszelt füstölt sajttal és ráhelyezzük a következő palacsintát (míg el nem fogy).
Az utolsót megkenjük krémsajttal és díszítésképpen pár darab vékonyra szeletelt sajtot körben elhelyezünk rajta.
Közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Melegen, tejföllel tálaljuk.
-----------------------------------------------------
Hamis hájas tészta
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin /zsíros/
csipet só
6 evők. hideg víz
1 evők. ecet (10%)
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk,
megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
 


2010.05.03. 09:00
zsuzsa716
Sonkás - sajtos - tejfölös csiga
 
Hozzávalók a tésztához: 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 3 tojás, só, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, kevés cukor (amiben az élesztőt felfuttatjuk), 15 dkg margarin.
                 a töltelékhez: 1 nagy pohár tejföl, ízlés szerint zúzott fokhagyma (kb 3 nagy gerezd) - ezt bele  szoktam  tenni egyből a tejfölbe. kb  30  dkg  sonka  (le szoktam reszelni nagylyukú reszelőn, de lehet vékony csíkokra is vágni. kb 30-40 dkg sajt.
                
 
Elkészítése:  A tésztát összegyúrom, duplájára kelesztem. 3 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenem, rászórom a sonkát és a reszelt sajtot. Összetekerem, mint a bejglit, majd kétujjnyi vastagra szeletelem. A sütőpapíros tepsibe elfektetem, megszórom reszelt sajttal, és megsütöm.
Megjegyzés: A sóval óvatosan kell bánni, mert a sajt is és a sonka is sós! A fokhagymát ki lehet hagyni, ha valaki nem szereti...
 
 

2009.12.25. 20:36

Sajtos stangli

Hozzávalók:
60dkg liszt
25dkg margarin
25dkg sajt
1 tojás
1 sütőpor
2 kicsi pohár tejföl
só (ízlés szerint)

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk.ehhez hozzáadjuk a sajt 3/4 részét a tojást a sütőport a tejfölt és a sót.

Jól összegyúrjuk.

Aztán kinyújtjuk és még egy tojással megkenjük.A maradék sajtot rászórjuk.Derelyevágóval csikokra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.És 200 fokos sütőbe helyezzük , hogy megpiruljon.


2009.10.18. 14:37

Sós kifli reggelire

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, só, 1 tojás sárgája, pici cukor, 1 e.k. oliva olaj.

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalókhoz adom és kidolgozom a tésztát. Kelesztem, 2 cipóra osztom. A cipókat 2-3 mm vastagra kör alakúra nyújtom, felnyolcadolom. Az így kapott háromszögeket a szélesebb felétől feltekerem. Zsiradékkal megkent tepsibe rakom végül a tetejét megkenem tojássárgával és megszórom durva sóval. Míg a sütő felmelegszig addig pihen a tészta. 200 fokon sütöm.

Forró kakaóval melegen az igazi.

Könnyű elkészíteni és hamar megvan!


2009.08.18. 16:54

Sajtos-olívás rolók:


hozzávalók 3 főre :
1 csomag leveles tészta
100 g szeletelt sajt (pl. Edami)
20-25 szem zöld olajbogyó
kenéshez, szóráshoz
1 tojás
kis maréknyi fenyőmag
bors
elkészítés
A leveles tésztát szétterítjük, lefedjük a sajtszeletekkel.
A lecsepegtetett olívabogyókat finomra vágjuk és egyenletesen beborítjuk vele a sajtokat.
A tésztát felvágjuk a sajtszeletek illeszkedésénél. Egyesével feltekerjük, a rolókat sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük.
Lazán felvert tojással megkenjük a tekercseket, tetejüket megszórjuk durvára vágott fenyőmaggal, meghintjük frissen őrölt borssal.
200 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 18-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Húsos hasé:


hozzávalók 3 főre:
300 g darált marhahús
1 csomag leveles tészta
1/2 vöröshagyma

frissen őrölt bors
1 tk dijoni mustár
3 ek olívaolaj
tetejére
1 tojás
reszelt sajt (ízlés szerint)
elkészítés
A felapríttott vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, erősebbre vesszük a lángot és hozzáadjuk a marhahúst.
Sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük és állandó kevergetés mellett megpirítjuk a húst.
A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztát hat egyenlő téglalapra vágjuk, a húsos tölteléket igazságosan elosztva a közepükre halmozzuk és feltekerjük a tésztalapokat.
Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük a hasékat. Tetejüket megkenjük tojással, meghintjük egy kevés reszelt sajttal és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) 15-20 percre.


2009.08.18. 14:10

 

Sajtos rúd
 
 
Hozzávalók:
 
Tészta:                
2 pohár tejföl
1 kg liszt
1 Ráma
5 dkg élesztő
4 tojás sárgája
3 kávéskanál só
cukor
 
Tetejére:      
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
 
A tejfölben elkeverem az élesztőt és egy teáskanál cukrot, majd a tésztához való anyagokat összegyúrom, kinyújtom, tojással megkenem és megszórom a reszelt sajttal. Csíkokra vágom és hagyom pihenni kb. 1-2 órát (lehet úgy is, hogy nem hagyod kelni, de azt tapasztaltam, hogy finomabb, ha pihen ). Előmelegített sütőben 200 fokon kell sütni.

2009.08.18. 14:07

 

POGÁCSA
 
 
 
Hozzávalók:              1 kg rétesliszt vagy simaliszt
                                   1 Ráma
                                   20 dkg zsír (sertés)
                                   1 pohár tejföl
                                   5 dkg élesztő
                                   2 dl tej
                                   1 teáskanál cukor
                                   3 teáskanál só
                                   2 tojás
                                   + 1 tojás a tetejére
                                   20 dkg reszelt sajt
 
 
Az élesztőt a tejben, a cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Majd be kell tenni a hűtőbe a tésztát 1 éjszakára. Reggel a tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tojással megkenjük a tetejét és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kell megsütni.
(4 gáztepsi kis pogácsa lesz egy adagból)

2009.07.15. 12:25

Dönci féle sajtos korongok

Hozzávalók: 25 dkg kg liszt, fél kávéskanál cukor, fél kávéskanál sütőpor, ízlés szerint só, 12,5 dkg vaj vagy margarin, fél  vizespohár hideg tej.

Mindezeket jól összegyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle. Kicsit pihentetjük, majd nagyon vékonyra nyújtjuk (amennyire csak lehet). A következő tölteléket rákenjük.

Töltelék: 12 dkg vaj, 15 dkg sajt reszelve (legjobb a trappista sajt), pici pirospaprika, a sajt ízétől függően pici só. Ezt jól kikeverjük, a tésztalapra egyenletesen rákenjük, jó szorosan felcsavarjuk, kb. kolbász vastagságú lesz. Legalább 1 éjszakára mélyhűtőbe tesszük (3 csillagosnál előbb ki kell venni legalább 1 órával a sütés előtt, mert ott úgy átfagy, hogy nem lehet szeletelni, de ekkor is csak a hűtőbe tegyük le) Ha egy tepsit teleraktunk a rúdból felvágott korongokkal, a maradék tésztát mindig tegyük vissza a hűtőbe, különben nem tudjuk majd szeletelni. A 10 Ft-os nagyságú korongokat bezsírozott tepsibe fektetjük és halvány sárgára sütjük.

Sokáig eláll, ha nem fogy el előbb és nagyon mutatós, ropogós sós sütemény.

 


2009.03.31. 18:57

Sonkás táska

Tészta: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej + kis kanál cukor, 2.5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 2 dl tejföl,csipet só

A lisztet a margarinnal (legyen puha, de nem folyós),a tejben felfuttatott élesztővel, a tojás sárgákkal, tejföllel, sóval összedolgozni. Meleg helyen fél órát pihentetni.

 

Töltelék: 40 dkg füstölt fott sonka, 4 evőkanál tejföl, 3 tojás sárgája

15 dkg reszelt sajt, 1 darabolt ananászkonzerv (amit meg 4 fele vágsz)

bors, mustár (ízlés szerint),esetleg só.

 

A sonkát ledarálni,(de ha vékonyan felszeleteled, szét lehet morzsolni) hozza a többi hozzávaló. Ananászból ízlés szerint. Ha elég füstölt, házi a sonkád, már nem kell bele só!!

 

A tésztát 2-3 mm-esre nyújtani 8 cm-es (fontos, hogy ennyi legyen, hogy tudd tölteni!)  átmérőjű szaggatóval kiszúrni. A maradék tésztát újra gyúrhatod, és szaggathatod. Korongok egyik felére bele a töltelek, ráhajtani a másik felet, széleit villával összenyomni. Tetejére tojás fehérjét kenni, esetleg szezámmaggal megszórni.

Meleg sütőbe,200 C fokon 20 percig sütni. Tepsiben hagyni egy kicsit hűlni, utána kiszedhető. Kb. 45-50 db lesz.

 

U.i.:Megeshet, hogy marad a töltelékből:nagyon finom meleg szendvics készíthető  belőle,vagy én legutoljára lesütöttem natúr csirkemell filét,beletettem egy kis tepsibe, rá a töltelék, plusz egy kis sajt,es be a sütőbe megpirítani. Nagyon finom volt!

 


2009.03.16. 14:25

SAJTOS TALLÉR

50 dkg liszt, 1 Rama, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál köménymag, 1/5 kávéskanál só, 1 tejföl, 3-4 evőkanál étolaj, 15-20 dkg reszelt trappista sajt, 2 tojássárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk belőle és kisütjük az erre alkalmas sütőben.


2009.03.16. 14:23

ALAP POGÁCSA

1/2 kg liszt, 2  dl tejföl, 25  dkg margarin,  1 tojás, 1  csomag szalakáli, a tetejére lehet reszelt sajtot szórni. (Én a tésztájába sütöttem bele magvakat: tök-, szezám, napraforgómag, de lehet bármilyet)

1/2 kg lisztben elmorzsolni a Ráma-t, 1-2 deka sóval, (ki-hogy szereti). 2 ek tejben föloldani 1 cs szalalkálit, majd az 1 pohár (2 dl) tejfölt a margarinos liszt közepébe készített fészekbe önteni. 1 tojássárgájával, és a szalagárés tejjel együtt alaposan összedolgozni, 10-15' percig pihentetni. Majd lisztezett deszkán ujjnyira kinyújtani,  kiszaggatni,  kikent tepsire rakni! kb 1/2*-esre nö!, a villával kissé megvert tojásfehérjével lúdtollal megkenni, megszórni sokfélével lehet: Reszelt sajt, szezámmag, darabolt dió, mogyoró, éteklenmag, mák, kömény.

Tipp: Lezárt fémdobozban hüvös spájzban 1 hétig is eláll, nem keményedik meg, mint az élesztösök! Törékeny! Igen finomra megbolondítja, ha beleteszünk a lisztbe 10 dkg apróra-reszelt füstölt karaván sajtot!


2009.03.15. 20:09

Kedves Olvasóim!

Ha van olyan kedvenc, bevált sós süti recepted amit szívesen megosztanál másokkal is, itt megteheted. Receptek beírásáshoz regisztráció szükséges! Kérlek itt ne " beszélgess", ide csak receptek kerüljenek! Köszönöm!  Ha esetleg fotód is van a recepthez, akkor azt küld el az andikonyhaja@indamail.hu címre és én felteszem a recepthez.

Üdv. : Andi / a szerkesztő 


[14-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa