Tejfölös-karajos csirke
Hozzávalók:
- 6-7 csirkedarab (mell, comb), 20-25 dkg füstölt,
főtt karaj, 1 nagy fej lilahagyma, só, bors,
- fokhagyma granulátum, 1 kis db. tejföl, olaj.
Elkészítése:
A csirkedarabokat kevés olajban elősütöm, majd kiszedem őket. A maradék olajban elkezdem párolni az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a felkockázott karajt.
Összepirítom őket, és visszapakolom a húsokat.
Ráöntöm a tejfölt, és sózom, borsozom.
Lehet bele tenni reszelt fokhagymát, de nekem nem volt itthon, ezért fokhagyma granulátumot tettem még bele.
Fedő alatt, kis gázon párolom puhára az egészet, és párolt rizzsel, és zöldségekkel tálalom.
A receptet és a fotót Jámborné G. Erika!
|