Töltött Dagadó
Hozzávalók:
Dagadó kb 1 ,20 deka körül
60 dkg csirkemáj
3-4 szikkadt zsemle
2 tojás
Izlés szerint :vegeta, só ,bors, petrezselyem
2 fej vöröshagyma
pirospaprika a pörköltalaphoz
Elkészítés...
A dagadóba kézzel mélyedést csinálok ahova majd a töltelék kerül
Amit úgy készítek ,hogy a csirkemájat megtisztítom majd pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapra odateszem és fél készre főzöm (kb .15-20 perc).
Majd ezután a zsemléket beáztatom vizbe majd kicsit ázik és jol kicsavargatom.
A félkészre főtt májat és a zsemlét hús darálón átdarálom ,ami megmaradt paprikás szaft abból annyit adagolok a masszához hogy krémes állaga legyen (ne túl folyós).Majd hozzáadom a két tojást , fűszereket jól kikeverem és amennyi belefér a dagadó belsejébe beletöltöm .Hústűvel összetűzöm hogy a töltelék bent maradjon.Egy nagy gáztepsibe rakom amit előtte kiolajoztam. A dagadót kivülről megszórom sóval ,borssal izlés szerint fokhagyma porral ki hogyan szereti .Alufóliával letakarom és 170-180-fokos sütőbe 1/2 óráig sütöm .Utánna a megmaradt tölteléket a dagadó mellé rakom majd tovább sütöm már fólia nélkül kb. még 1/2 órát (lehet kicsit több )de figyelni kell mikor a hus már megpirult akkor jo.Aki szereti tehet mellé még bacon szalonnába tekert csirkemájat..akkor egy kicsit több májat kell venni hogy maradjon .
Köretnek sült krumplit adok hozzá.
Jó Étvágyat Kivánok !!!
A receptet és a fotókat nykata küldte!
|