Túrós - meggyes pite
Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 db tojás, 2,5 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, egy mokkáskanál őrölt fahéj, csipet só
- kb. : 25 dkg magozott, lecsepegtetett meggy
- 20 dkg túró, 2,5 evőkanál porcukor, 2,5 evőkanál tejföl, vaníliás cukor
Elkészítés :
A tojásokat a cukorral gépi habverővel alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a fahéjat, és a csomag vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport és simára keverjük a tojásos, tejes masszával. A végén beleöntjük az olvasztott margarint és ezzel még 1-2 percig verjük. Egy tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük. A túrót kikeverjük a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral. Végezhetjük ezt is a gépi habverővel, hogy szép sima legyen. A tésztát beöntjük a tepsibe és egy teáskanál segítségével belepotyogtatjuk a túrót, majd tegyük rá az előzőleg jól lecsepegtetett meggyet. Előmelegítette sütőben, alacsony hőfokon kb.: 35-40 perc alatt szépen megsütjük. Porcukorral tálaljuk.
20*30 cm-es tepsiben készült.
|
Elkészitettem nagyon finom lett köszike a receptett Erzsike!!