Hájas kalács:
30 dkg háj, 40 dkg liszt, 2 tojássárgája, kiskanál só, 1 csapott ek.cukor, fehérbor.
A hájat ledaráljuk, hideg helyre tesszük.
A hozzávalókból rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen a tészta. Lisztezett gyúródeszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk,és késsel rá símítjuk a hájat. A tésztát összehajtogatjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és még kétszer hajtogatjuk. Közben legalább 20 percet pihentetjük.
Az utolsó pihentetés után fél cm. vastagra nyújtjuk, forró késsel feldaraboljuk, vagy pogácsának is szaggathatjuk.
Lekvárt, vagy diótölteléket teszünk bele. Sütés előtt 2 órát pihentetjük. Közepes hőmérsékleten sütjük.
A receptet és a képeket Szabó Andrea küldte!
|
Szia Andi !
Mennyi bor kell bele ?
Anyukám sütött ilyet és imádtam, nekem nem sikerült még igy megcsinálni, talán ezzel a recepttel sikerülni fog..
Köszönöm Juli