Mustáros hagymás csirke
Egyszerű az elkészítése és finom, elrontani nem lehet.
4-6 db csirke comb
só frissen őrölt bors
2 fej vöröshagyma
2 1/2 dl fehérbor
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
A csirkecombokat megsózzuk-megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.
Egy serpenyőt előveszünk, amely később a sütőben is használható. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, amelyben a combokat megpirítjuk, a ha elkészült félretesszük. Ebből kivesszük a pirított combokat és serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, de a színe szép arany barnára változik. Ez kb. 15 perc. Ekkor levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral, és fokhagymával, tejszínnel majd visszahelyezzük a combokat.
Az ételt erős lángra tesszük, felforraljuk, és majd sütőbe helyezzük.
A comb 25-30 perc alatt átsülnek. A tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Köretként főtt krumplit csináltam, de lehet bármilyen köret, akár rizs vagy rizottó is.
A receptet és a fotót Blahunka Ági küldte!
|