Őzgerinces vendégváró
Hozzávalók:
4 főtt tojás, 4 savanyú uborka, 3 piros olajos paprika, 1 főtt
sárgarépa, 20-30 dkg sonkás szalámi, 1 üveg tartármártás, 2,5 dl
víz, 2 kis kanál ételizésítő, fél húsizésítő kocka, 2,5 leveseskanál zselatin, 1 kis doboz cukorborsó.
Elkészítés:
A tojást, uborkát, szalámit, paprikát, répát apróra szétvágjuk.
Hozzáadjuk a tartármártást és a borsót. 1 dl hideg vízbe
beletesszük a zselatint. 30-60 percig hagyjuk megdagadni. Azután
beleöntjük a 1,5 dl forró vízbe, amiben szétfőztük az
ételizésítőt a húsizésítókockával. Addig kevergetjük amíg a
zselatin szét nem olvad. A zselatint tovább nem főzzük!!!! Mikor
langyosra kihűlt beletesszük a masszába, összekeverjük és
beleöntjük a száraz őzgerincformába.Hűtőbe tesszük és hagyjuk
megdermedni, majd kifordítjuk. Nagyon finom és kitűnő vendégváró.
Ajánlom mindenkinek.
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte!
|
tenleg nagyon jol nez ki,es meg nem is kell hozza sok minden,
kifogom probalni,syssy