♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Darázsfészek

Darázsfészek

2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet.
Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük.  tésztájának lágynak, de azért dolgozhatónak kell lennie. 
Ha túl lágynak érzed, nyugodtan tegyél bele meg egy kis lisztet, semmit nem ront rajta.

Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg darált dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
Majd 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsibe állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Úgy tegyük a tepsibe a tekercseket, hogy a végüket picit hajtsuk alá, ettől a sülés közben kiszivárgó cukros dió nem ég oda.
Ezután 30 percig meg kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük.
Közben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozzáteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor már pirulni kezd. A locsolás nagyon finom ízt ad neki. Ezután még 15 percig sütjük. Ha elkészült, süteményes tálra szedjük, vanilia sódot kinálhatunk mellé.

 

 

 

37 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.07.16. 17:15
Mia00

Szija Andi nagyon szépen köszönöm ezt a jó receptet tegnap megcsináltam és mindenki  elvolt bűvölve nagyon köszönöm

2012.05.06. 20:01
nmaryanna

Köszönet a receptért! Mivel Angliában macerásan jutok csak friss élesztőhöz ezért kénytelen vagyok a porélesztőt használni de ezzel is tökéletes lett.

2012.02.25. 13:14
dzsera

halli

en is keszitettem mar nem egyszer darazsfeszket, de nem ezzel a rec.

MEGTUNA NEKEM VALAKI IRNI;H MILYEN EZZEL A RECEPTTEL MASNAPRA A SÜTI????!!!

Az en recept.mel igen szaraz a teszta masnapr, egyszerüen szolva, az en receptmel csak friss fogyaztasra ajanlott. :S

elöre is köszi..ha valaki valaszol!

Üdv., dzsera

2011.07.17. 12:55
Ribizli(ke)

Juj  tegnap csináltunk  a Nagymamámmal darázsfészket és pont ugyan olyan receptettel csináltuk ami itt van :D de naon finom lett 

2011.04.23. 08:22
Bea

Szia Andi.

Megcsináltam a te vanília sodóddal.Hát nekem nagyon híg lett:((((((Nem tudom miért.De utánna kaptam egy nagyon finom,krémeset.Remélem nem baj,ha megosztom veled:1 vanília puding,fél liter tej,3 tojássárgája,ezt sűrűre főzöm.3 tojás fehehérjét kikeverem 20 dkg porcukorral,a kettőt jól összekeverem.

 

2011.04.16. 16:35
Bea

Köszi Andi holnap megcsinálom sodóval:)

 

2011.04.13. 21:37
andrea

sya andi nagyon jok a recepteitek köszike az ötleteket::a veboldalakon

2011.03.28. 18:18
Bea

Szia,megsütöttem,nagyon finom,csak a vanília sodót nem tudom hogyan kell csinálni????????

Szia, megtalálod a receptjét a túrógombócnál, és az aranygaluskánál is. Üdv, Andi

2011.03.26. 15:21
Zsu

zsu

Szuper fini:)

2011.01.27. 17:29
Zsuzsiiii

Zooé Te olyan aranyos vagy,úgy szeretem a vélemény nyilvánításodat.Szia

2010.12.09. 14:23
zooé

2010.12.09. 14:21
zooé

Hát kipróbáltam és isteni finom gyermekeimnek nagyon ízlett.Ezért szeretek erről az oldalról sütni ,mert ezek a receptek tutti ,hogy finikés jol sikerülnek.:-))))

2010.12.08. 20:51
zooé

Én holnap kipróbálom kiváncsi vagyok milyen lesz:-))))Majd meg írom:

2010.12.08. 20:48
zooé

Én holnap kipróbálom kiváncsi vagyok milyen lesz:-))))Majd meg írom:

2010.11.28. 16:00
istenno

Szia Mindenki! 

Én nagyon sokat sütök-főzök erről az oldalról! Ez a recept is fantasztikus és csak ajánlani tudom mindenkinek és bátorítani mindenit, hogy probálja ki!!!  :-)

2010.11.25. 20:10
kiss73

Szia Andi!

én is kiprobáltam nagyon finom let én is reszeltem bele citrom hályát meg a tejbe meg egy kis rumot tetem.

2010.11.08. 15:22
kinga

 

2010.11.08. 15:20
kinga

 szioka nagyon jok a receptek gratulalok

2010.11.01. 10:47
Fodor Enikő

    

           Szia Andi!

   A darázsfészek nálunk is a kedvencek közé tartozik, én is igy csinálom, csak a tésztába reszelek citromhéjat. Nagyon fincsi, ajánlom mindenkinek! Jó munkát hozzá és jó étvágyat!

    

2010.07.12. 09:01
zoé

szia Andi!

a repcet naon jó.nagyon kedveli a család.főleg a 9-éves Diánának.Ő is szokott segíteni.

2010.04.24. 20:37
Ibus

Sziasztok!

Ma megcsináltam ezt a sütit és ízileg tényleg isteni finom lett! Viszont kinézetre sajnos nem lettek ilye szépek, inkább egy kakaóscsigára hasonlítottak:-( Elárulná nekem valaki hogy hogyan is kell szépen összehajtogatni ezt a tésztát? Lehet hogy én rontottem el hogy vastagra hagytama  tésztát, pedig a fent elmlített 1cm helyett fél centisre nyújtottam mert nagyon vastag volt úgy. Akkor a 3cm az ugye a tészta magassága lenne, nos ez nekem sülés után kb 1 centis lett, teljesen lelapult. Vagy a tészta lehetett túl lágy?

2010.04.21. 13:48
Ibus

Köszi Andi, igen így már érthető.

2010.04.20. 21:23
Ibus

Köszi a választ. De a locsolást magát mivel kell csinálni? Tudom hogy tej meg cukor, de hogyan locsoljam?

Szia! Neked még most akartam pontosítani a választ. A margarinos vajat, hogy rá tudd kenni a tésztára nem kell felolvasztani, de nem is a hűtőből elővéve használd, hanem legyen szobahőmérsékletű. Úgy tudod a cukros tejjel " meglocsolni", hogy ecsetet belemártasz és bekenegeted vele a csigákat. Remélem így érthetőbb. Üdv. : Andi

2010.04.17. 20:11
Katus

Bocsi.hogy én válaszolok Andi helyett,de olvasd el mégegyszer a receptet figyelmesebben.A vajat mikor kikevered a cukorral azt rákened a tésztára.A tejet a cukorral kell megolvasztani és azzal locsolni meg mikor már majdnem teljesen megsült.

Szia! Köszi a segítséget, sajnos nem tudok mindig azonnal válaszolni. Andi

2010.04.17. 14:57
Ibus

Kedves Andi!

Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan is történik ez a locsolás? Mikor a vajat kell a cukorral habosra keverni akkor a vajat fel kell olvasztani?  Előre is köszia  válaszokat!I

2010.04.02. 22:49
anna

 nagyon finom ,

2010.03.15. 21:31
Gabi

Szia Andi!

Mesütöttem, isteni finom recept.

Rögtön dupla adaggal kezdtem, de így is kevés lett!

Köszönet érte, szia: Gabi

2009.12.21. 19:07
Lilla

Szia!

Azt a kakaós fajtát, hogy csináltad?Ezt sosem tudom!Írd meg légyszíves!köszi

2009.11.11. 11:32
Eni

Szia Andi!

Kiprobaltam en is a tegnap, isteni finom lett, csak en dio helyett mazsolat tettem az egyik felebe, a masikba pedig kakaot. Mind a ketto nagyon finom!

Gratulalok az oldalhoz!

2009.10.21. 17:14
ANI

ÉN IS MEGSÜTÖTTEM ÉLETEM ELSŐ DARÁZSFÉSZKÉT ÉS NAGYON FINOM LETT.

2009.10.14. 16:56
Zsu

Szia!Én nem a locsolós módszert szoktam csinálni.Kikeverek tejfölt vaníliáscukorral és azt kenem a tetejére majd egy piit visszatolom a sütőbe.

Így is nagyon finom!

2009.10.02. 17:24
Szilvi

Ezt a receptet már ismertem. Már nagyon sok háziasszonynak ajánlottam is, mert nagyon jó.

Próbáljátok ki, érdemes.

2009.08.28. 08:47
maresz

Szia Andi! Az lenne a kérdésem, hogy vanilia pudinggal is meglehet ezt esetleg csinálni? Mennyire kell sűrűnek lenni a pudingnak? Köszi

Szia! Hát még nem próbáltam, de szerintem jó sűrű puding kellene hozzá....Andi

2009.08.19. 20:09
Dóry

Helló!

Ez a süti az egyik kedvencem.Mamá nagyon sokszor szokott ilyet csinélni.Nyami,most is össze fut a nyál a számban.Ezt érdemes kiprobélni mindekinek!!

Dóry

2009.05.14. 16:33
Tucsi95

Nagyon finom lett! Szerencsére a formája is jól sikerült! Egyszóval tökéletes lett! Köszi ezt a receptet is!

2009.03.20. 12:09
zsofi

A csaladom egyik kedvence a darazsfeszek,ugyhogy mar sokfelekeppen kiprobaltam mar (tolteleknek kenheto csokival,kokuszosan) de a legbevaltabb modszer szerintem ha a tesztaba zsiradek helyett olajat hasznalok, es a tolteleknel is beolajozom es meghintem cukorral. Ettol nagyon puha lessz a teszta.

2009.02.20. 13:33
bella

szia Andi szerintem nagyon jó ez az oldal hogy van nagyon sok jó ötletet adtál.


 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa