Túrófánk
Hozzávalók : 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, 3 tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, csipet só
Elkészítés : A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal is. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat is. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, és kisebb adagokban keverjük a túrós masszához.
Bő olajban, közepes hőfokon süssük ki a vízbe mártott kanállal kiszaggatott fánkokat.
Kb. 30 – 40 db fánk lesz a hozzávalókból, attól függően, hogy mekkora kanállal szaggatjuk őket. Frissen a legfinomabb.
Tálaláshoz : baracklekvár, vaníliás porcukor, de akár forrón beforgathatjuk fahéjas porcukorba is.
Könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető farsangi különlegesség.
|
Szia Andi! Nagyon szeretem a receptjeidet, még soha nem csalódtam.Ha keresek valamit, mindig nálad kötök ki! További sikereket kívánok!