Spenótos galuska sajtmártással
Hozzávalók:
Spenótos galuska: 50 dkg liszt,2 egész tojás,kb.2,5 dl víz,só,1 cs mirelit spenót
Sajtmártás: 8 dkg vaj,8 dkg liszt,4 dl tej,1dl tejföl vagy tejszín,15 dkg reszelt sajt,só,bors
Elkészítés:
Spenótos galuska: A tojásokat a liszttel,sóval simára keverjük.A tészta se túl lágy,se túl kemény ne legyen.Majd hozzáadjuk a spenótot (aki kevésbé szeretné spenótosra,az csak fél csomag spenótot használjon).Forró sós vízbe szaggatjuk galuska szaggatón keresztül.ha feljön a víz tetejére,elég még 1 percig főzni és kész.
Sajtmártás: A vajból lisztből világos rántást készítünk.Ráöntjük a meleg tejet és együtt forraljuk kb.10 percig,majd hozzáadjuk a tejszínnel,sóval,borssal elkevert sajtot és addig főzzük,amíg besűrűsödik, kb. 5-10 percig.
A galuskára öntve tálaljuk.
Egyszerű, gyors étel.
A receptet és a fotót Mohácsiné N. Gyöngyi küldte!
|
Az egy csomag spenót hágy grammot jelent ebben a receptben? Köszönöm!