Túrós rakott palacsinta
A palacsintákhoz : 3 db tojás, 30 dkg liszt, 4,5 dl tej, 3 dl szódavíz, kevés kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj
A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 evőkanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 ek rum
Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej
A sütőedény kikenéséhez: 2 dkg vaj
Elkészítés :
A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.
Készítsük el a tölteléket : a túrót törjük össze, és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat keverjük ki a porcukorral, és a puha vajjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.
A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét.
Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.
Süssük ki a palacsintákat. A palacsintasütőnk méretétől függően kb. 12 db lesz belőle. Nem kell túl vékonyra sütni! Ha jó teflonos palacsintasütőnk van akkor csak az első sütésénél kell olajozni, utána már nem.
Egy 20 * 30 cm-es ovális formájú kerámia sütőtálat 2 dkg vajjal kikentem. A palacsintákat bőven betöltöttem a túrótöltelékkel, félbevágtam őket, és a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tettem őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoltam, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Sütés előtt - öntet nélkül :
Sütés előtt - öntettel :
|
nagyon finom lett csak nekem a töltelék híg lett pedig a turó normál állagú volt.Nem sok a tojás bele?