"Csihus" torta
Hozzávalók:
Az alaphoz: 9 tojás, 9 ek. kristálycukor, 9 ek. rétesliszt
Ezekből egy 35x40 cm-es sütőpapíros tepsiben piskótát sütök, ha kihűlt 3 felé vágom.
A hegyhez: 5 tojás, 5 ek. kristálycukor, 9 ek. rétesliszt
Ezekből egy sütőpapíros gömbölyű tálban piskótát sütök (ha nagyon pirul, akkor alufóliával letakarom), ha kihűlt felszeletelem.
Krém : (dobostorta krém, mert az elég jó kemény)
8 tojás, 40 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 30 dkg csoki, 40 dkg vaj, 3 ek. kakaópor.
A tojások sárgáját a porcukorral gőz fölött jól felmelegítem (kb. 10-15 perc), a csokit és a kakaót gőz fölött felolvasztom, még melegen belekeverek 10 dkg vajat és összekeverem a felmelegített tojássárgás-porcukros keverékkel, ha teljesen hidegre hűlt jól kikeverem a vajjal.
A piskótákat megtöltöm vele, és hűtőben hagyom még egyenlőre külön az alapot és külön a 'hegyet' hűlni.
Készítek egy kis vajas krémet 1:1 arányú vaj és porcukor keverékéből. Vékonyan megkenem a sütiket, majd bevonom marcipánnal.
A zöldet ételfestékkel, a barnát kakaóporral színeztem, kicsit átgyúrtam, hogy kézmeleg legyen és porcukron kinyújtottam.
A díszítés Duna kavics, olvasztott csoki és színezett cukormáz (1 tojásfehérje 25 dkg porcukorral kikeverve).
A receptet és a fotót Kocsis Anita küldte!
|