Mini diós batyu
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg teavaj
- 10 darab tojás sárgája
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- 40 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 tojás fehérje
Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk (ha a tészta ragad, lisztet adjunk hozzá). Lisztezett tálcára dió nagyságú golyókat formálunk. Pár órára hűtőbe tesszük.
A 10 tojás fehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a 40dkg porcukrot, és finoman a habba összekeverjük. Beletesszük a diót, majd a vaníliás cukrot is hozzá keverjük. A nyújtódeszkát jól meglisztezzük, és a tésztát kerek formára kinyújtjuk. Folyamatosan kell lisztezni a deszkát, és célszerű a golyókat hidegen tartani. Egyszerre körülbelül csak 10 darabbal dolgozzunk. A kinyújtott tésztába teáskanálnyi tölteléket teszünk, a tészta széleit összenyomjuk, és batyut készítünk belőle. A tepsit nem kell zsírozni, sem lisztezni. A batyukat kellő távolságra tegyük egymástól. Előmelegített sütőben 170 fokon 20-30 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne barnuljon meg. Vaníliás cukorral meghintjük.
A recept beküldője: Czakkerné Pálosi Ágnes
|