Karácsonyi habkarika
Hozzávalók : 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor
24 dkg cukrot kevés vízzel ( annyival ami éppen csak ellepi ) jó sűrűre főzzük. Ezt ne túl erős lángon végezzük, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk. Kevergetni nem szabad!
Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a gyöngyöző, felfőzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
Ezután nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire formázzuk, tetszés szerint díszítjük.
Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán ( 100 fokon ) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig. Amikor a sütőpapírtól elválik, már kész.
Ebből a mennyiségből kb. 45 db lett.
|
Szia Andi!
Köszi a receptet,nagyon jól sikerült maga a masssza, de nekem valamiért nem akart kiszáradni?Ez nem az első alkalom,másik recepttel is így jártam.Van esetleg ötleted mitől lehet ez?Előre is köszönöm:Kriszti