Flamingó szelet
A tésztához: 30dkg liszt, 4ek porcukor, 1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalakáli, 1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej.
A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt, 1cs.van.cukor.
(vagy 1,5cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni egy napot.
Én a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!
|
Szia Andi! Azt szeretném megkérdezni, hogy az 1kanál zsír helyet lehet-e ráma margarint tenni? Nagyon finom sütik,és ételek vannak az oldalon.