Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[6-1]
Kedves Andi és Látogatók!
Egy ismerősöm elkészítette a csirkecsigás receptet és mivel valahogy a rizsért nem lelkesedett köretnek, hát elkészítette a következő krumplis receptet:
KÖRBE KÖRBE SÜLT KRUMPLI
hozzávalók 4 főre
Aki szereti a kakukkfüvet, egy pár ágat rakjon a krumpli közé, de csak az utolsó 10-15 percben, nehogy megégjen. Én inkább a csípőset szeretem, így egy kis ledarált, szárított cseresznyepaprikával szórtam meg.
elkészítés
-
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékonyra felszeleteljük (2 mm).
-
Egy kerek sütőformát kikenünk a vaj, meg az olaj keverékével, beleállítjuk a krumpliszeleteket kicsit megdöntve. A hagymát megpucoljuk, hosszúkás szeletekre vágjuk, és elosszuk a krumpli között. A maradék vaj-olaj keverékkel megkenjük a tetejét, sózzuk, borsozzuk.
-
Előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok:
200°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 20 cm
|
GESZTENYEMÁRTÁS
Hozzávalók: 50 dkg gesztenye, 1,5 dl húsleves (leveskockából is készülhet), 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, szerecsendió, só.
Elkészítés: a gesztenyét megtisztítjuk, a húslevesben puhára főzzük, majd áttörjük. Vajjal, tejszínnel simára keverjük, kevés húslével hígítjuk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. A gesztenyét natur
izesítetlen mirelit pürével is ki lehet váltani, akkor kicsit több tejszín és
húsleves kell bele, de ezt látni lehet, amikor picit összeforraljuk.
Jó étvágyat!!!!! |
Erko féle csilis babsaláta
Készíts hagyományos lecsót hagymából, paprikából, paradicsomból úgy, hogy mindent csíkokra vágsz fel.Ezután tégy bele 1 zacskó Maggi Mexikói chilis bab alapport.Ezt öntsd fel kb. 3-4 dl vízzel, majd tégy bele 1 doboz konzerv csemegekukoricát és egy doboz konzerv vörös babot.Jól forrald fel és bármilyen sült és rántott húshoz, rizzsel, sült burival, pürével máris fogyaszthatod.
Ha szereted a csípős ízeket, tégy bele egy kis csiliport még ráadásként, akkor lesz igazán tüzes!! :-)
Jó étvágyat hozzá! Erko |
Tejfolos burgonya:
Hozzávalók négy személyre:
6 - 8db közepesen nagy burgonya(megpucolva)., 3 - 4 db alma(kimagozva), 2 - 3dl tejszín vagy tejföl, tengeri só, frissen őrölt fekete vagy színesbors, őrölt fűszerpaprika, mustár - lehetőleg dijoni, olívaolaj vagy étolaj, 1 friss tojás, egy kiskanálnyi étkezési keményítő.
Elkészíttése:
A burgonyát és az almát karikákra vágjuk.Egy tepsit vagy jénai tálat kikenunk olajal vagy vajal.Burgonyával kezdjuk a rétegezést.Lerakunk egy sor burgonyát,rá az almát.Addig rétegezzuk amig tartanak az alapanyagok(a tetején lehet alma is,ha úgy jon ki).A tejfolt.só,borsot.mustárt,tojást,fuszerpaprikát és az étkezési keményíttot ossze keverjuk.Rá ontjuk a burgonyás-almás rétegekre.Le takarjuk alufóliával,és sutoben sutjuk 40-50 percet 180-200 fokon.15 percel a befejezés elott levesszuk az alufóliát,és ropogósra sutjuk.Sult húsok mellé vagy onálló koretként is nagyon finom.
Tepsis sajtos krumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya(nem szétfövő fajta)
20 dkg sajt
2 dl tej
1 db tojás
10 dkg vaj
bors
delikát
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, és szép vékonyra felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra szeleteljük. A tejből, tojásból és fűszerekből egy mártást kavarunk. Egy kivajazott tepsi aljára krumpliszeleteket teszünk, majd befedjük sajttal, és egy picike vajat morzsolunk rá. Újabb krumpli, majd sajt és vaj következik. Addíg rétegezünk, míg tart a hozzávalókból. A tetejére sajtlapok kerüljenek. Az egészet nyakonöntjük a mártással,
és fóliával letakarva közepesen meleg sütőbe tesszük.Ha a krumpli megpuhult, a fóliát levesszük, és szép pirosra pirítjuk a sajtot.
Tanácsok:
Hamar elkészül, és kitűnő kísérője különböző sült husoknak, de egy finom salátával önnálló étel is lehet.
|
Vendégváró "szedvics":
Hozzávalók:
30 dkg párizsi vagy zala vagy sonka
2 alma
2 csemegeuborka
5 főtt tojás
1 fej lilahagyma
Mártás- tartár:
1 tejföl
1 tojássárgája
1 ek. mustár
1 dl étolaj
1 ek. cukor
1 kk. só
Elkészítés:
A hozzávalókat nagyon apró kockákra vágjuk.
A mártást kikeverjük, az összedarabolt anyagokkal óvatosan összekeverjük.
1 dl vizet 1 húsleveskockával felforralunk, a tűzről levéve gyorsan hozzákavarunk 2 ek. zselatint. Hozzákeverjük a többihez. Őzgerincformába öntjük, és több órára hűtőbe tesszük. |
Kedves Olvasóim!
Ha van olyan kedvenc, bevált köret recepted amit szívesen megosztanál másokkal is, itt megteheted. Receptek beírásáshoz regisztráció szükséges! Kérlek itt ne " beszélgess", ide csak receptek kerüljenek! Köszönöm! Ha esetleg fotód is van a recepthez, akkor azt küld el az andikonyhaja@indamail.hu címre és én felteszem a recepthez.
Üdv. : Andi / a szerkesztő |
[6-1]
|