Egérkék és Sünik
Hozzávalók:
40 dkg babapiskóta,5 dl tej,20 dkg porcukor,4 ek.kakaópor,1 és fél rumaroma,40 dkg darált háztartási keksz
Máz:1 tábla tortabevonó,1 és fél tábla fehér csoki.
Díszítéshez: tortadara,csoki drazsé
Elkészítés: A babapiskótát megforgatjuk a tejben,ettől kellően felpuhul,majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Tojásnyi gombócokat gyúrunk,az egyik végét ellapítjuk sün illetve egérke formájúra.
A süniket bekenjük tortabevonóval,és a hátukat meghintjük tortadarával.A szeméhez fehér csokit használtam,amit a habnyomó végével formáztam és csoki pöttyel díszítettem.
Az egérkéket fehér csokival kenjük be,kicsit hagyjuk dermedni,de nem túl nagyon és csokidrazséból füleket rakunk neki.
Én a farkincáját,szemét olvasztott csokiból rajzoltam,a bajusza tortadara.
Ebből a mennyiségből nekem 16 db süni és 16 db egérke lett.
A receptet és a fotókat Mohácsiné N. Gyöngyi küldte!
|