Csirkemell csíkok Orly módra
Hozzávalók : 80 dkg csirkemell, 2 db tojás, 2 dl sör ( vagy tej vagy víz ), liszt ( annyi amennyit a massza felvesz ) só, bors, vegeta
A csirkemellet csíkokra szeljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni.
A tojások sárgáját keverjük el a sörrel, és kézi habverővel simára kevergetve adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta masszát kapjunk. Ízesítsük a masszánkat sóval, borssal, vegetával. A tojások fehérjéit verjük habbá, majd lazán keverjük hozzá a masszához.
A csirkemell csíkokat mártsuk bele a masszába, és bő, forró olajban pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. Vigyázzuk, hogy tényleg forró olajban süssük, különben magába szívja az olajat. Konyhai papírtörlőre helyezzük.
Ha valaki nem sörrel készíti, akkor inkább tejjel készítse mint vízzel, mert sokkal finomabb. Én majonézes salátával tálaltam.
Az Orly masszába ( vagy másnéven sörtésztába ) mártva zöldségeket, halat vagy akár gombát is süthetünk.
|
Ezt is leteszteltem, és jó ötlet, hogy a habot külön fel kell verni. Teljesen más, mntha csak egybe mixelem az egészet.Könnyű lesz tőle a massza.Gyertyafényes vacsit feldobta nagyon:-))))Köszi!!