Töltött burgonyák :
10 db közepes burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kettévágjuk és kiskanállal kiszedjük a közepét és megsózzuk őket.
( ebből ugye 20 db kis tölthető burgonya lesz )
A besamelles töltelék :
Elkészítjük a besamell mártást : vajat olvasztunk ,lisztet adunk hozzá, és tejjel vagy tejszínnel simára keverjük. Vegetával, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
Egy edénybe teszek fél doboz kukorica konzervet és fél doboz zöldborsót, valamint apróra vágott és már előre megpírított szalonnát. Ezt leöntöm a besamell mártással úgy,hogy ne legyen túl folyós.
Ezt a masszát kiskanállal a kivájt burgonyákba töltöm, a tetejére sajtszeleteket rakok és beteszem a sütőbe. Addig sütőm amíg a sajt meg nem pírul.
Bolognai töltelékkel :
A darált húst ugyanúgy készítem el mint a spagettinek és ezt töltöm bele a burgonyákba. Ezt a szószt érdemes előző nap elkészíteni mert akkor a hűtőben megdermed és nem lesz annyira folyós mint frissen.
Sütés elött - még a sajt nélkül
|
Sziasztok!
A bolognais mellé,én szoktam csinálni olyat is hogy csirkemájjal töltöm.A májat hagymán megpirítom,paprikával,paradicsommal.Botmixerrel összemixelem és megtöltöm a burgonyákat.Nálunk ez nagy kedvenc.