Nyelvleves Saci módra
Hozzávalók: 4 db sertésnyelv( személyenként egy)
1 nagy fej hagyma
5 db babérlevél + vegeta +bors
2 db erőleves kocka
80 dkg burgonya
fejenként egy tojás, de el is maradhat
1 nagy doboz tejföl
elkészítés: a nyelvet kb 2-2,5 liter vízbe felteszed a hagyma + zeller + fűszerekkel, puhára főzöd. Kiszeded a nyelvet , ha kihűlt megpucolod és félbevágva szépen felszeleteled. Fazékba teszed, rászűröd a levét és ha forr, beleteszed a felkockázott krumplit, ha a krumpli is puha, egészbe beleereszted a tojást, hogy szépen egyben maradjon. ha kell egy kicsit vegetával utána ízesítesz. Máris készíted a habarást 1 púpos kanál lisztet elkevered a tejföllel és a forró levesbe öntöd. Kitűnő egytálétel.
A receptet és a fotót Tóthné Saci küldte!
|