Sakk torta
Hozzávalók:
A sárga tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor.
A barna tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
Barack lekvár
A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáadom. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába. Utána a barna tésztát elkészítem ugyan úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá.
A formákat ki kell kenni olvasztott vajjal és egy kevés liszttel megszórni, a masszát a képen látható módon nyomózsákkal a formákba tölteni. A kész lapokat ki kell hűteni és utána lekvárral megkenni, a felső rész tetejét is lekvározni, csokival behúzni.
Készítése képekben :
|
szia andrea! nagyon tetszik a sakktortád e féle variációja,és a segítségedet szeretném kérni ,még nem nagyon sütögettem de irtó fontos lenne a krém meg tejszínhab receptje!holnap lesz a barátom szülionapja aztán akarok egy kicsir mesterkedni! irj légyszi egy elérhetőséget!
előre is köszönöm
„Szia Andi! Örülök az oldalnak. Én is sokat sütök. Ha nem haragszol meg mutatom ,hogy Én hogy csináltam meg a sakk tortát. Sok sikert kívánok Neked! Üdvözlettel : Andrea
”