Macikávés sütemény 
 
Tészta: 
7 tojássárgáját kikeverünk 10 dkg porcukorral. .Hozzáadunk 7 ek. hideg vizet,1-2 ek. olajat, 20 dkg lisztet (lehet finom és félfogós vegyesen) 1 sütőport, 4 ek.macikávát. A 7 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral felverünk,és hozzákeverjük az előzőekhez. 
Sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben ,kis lángon tűpróbáig sütjük. ( kb.150 fokon,40 percig ) 
 
Krém: 
3 dl tej,3 ek.liszt,2 egész tojás + 1 sárgája  - ezt felfőzni. Ha kihűl,hozzákeverünk 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékét. 
 
Tetejére: 
1 tojásfehérje, 4 ek. porcukor, 2 ek.macikávé -ezt gőz fölött megfőzzük. 
 
Ha a tészta megsül,lekapcsoljuk a sütőt és beteszünk 10 dkg darált vagy darabolt diót megpirítani. 
 
A tésztát kettévágjuk,több,mint a fele krémet rákenjük,a többit a tetejére. 
Rászórjuk a pirított diót és rácsurgatjuk a tojásfehérjés mázat. 
Hűtőbe tesszük,később szeleteljük. 
  
A receptet és a fotót Szabó Andrea küldte! 
  
  
 |