Macikávés sütemény
Tészta:
7 tojássárgáját kikeverünk 10 dkg porcukorral. .Hozzáadunk 7 ek. hideg vizet,1-2 ek. olajat, 20 dkg lisztet (lehet finom és félfogós vegyesen) 1 sütőport, 4 ek.macikávát. A 7 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral felverünk,és hozzákeverjük az előzőekhez.
Sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben ,kis lángon tűpróbáig sütjük. ( kb.150 fokon,40 percig )
Krém:
3 dl tej,3 ek.liszt,2 egész tojás + 1 sárgája - ezt felfőzni. Ha kihűl,hozzákeverünk 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékét.
Tetejére:
1 tojásfehérje, 4 ek. porcukor, 2 ek.macikávé -ezt gőz fölött megfőzzük.
Ha a tészta megsül,lekapcsoljuk a sütőt és beteszünk 10 dkg darált vagy darabolt diót megpirítani.
A tésztát kettévágjuk,több,mint a fele krémet rákenjük,a többit a tetejére.
Rászórjuk a pirított diót és rácsurgatjuk a tojásfehérjés mázat.
Hűtőbe tesszük,később szeleteljük.
A receptet és a fotót Szabó Andrea küldte!
|