Lepény kenyér
Hozzávalók:
10 dkg finomliszt
7 dkg zabpehely liszt
7 dkg teljes kiőrlésű liszt
7 dkg barna kenyér liszt
1 pohár kefír
2 evőkanál szódabikarbóna
1 gerezd fokhagyma
só, bors
A felsorolt hozzávalókat összeállítjuk, egy kicsit dagasztjuk, mikor elkészültünk ezzel, akkor 1-2 napra hűtőbe tesszük. 2 nap múlva kinyújtjuk, ebből 2 darab lesz, és kacsazsíron serpenyőbe megsütjük.
Önmagában is fogyasztható, de bármilyen kolbász, esetleg szalonna, tojásrántottával is fogyasztható.
A receptet és a fotót Blahunka Ági küldte!
|
KEDVES ANDI!
Elirás történt a receptben mivel nem bor van, hanem bors, így van helyesen a recept vége.
Üdv. Blahunka Attiláné
Bocsi, javítottam! Üdv. : Andi