♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Kókuszos csók

 

 

Kókuszos csók

 

Hozzávalók : 10 db tojásfehérje, 42 dkg porcukor,

35 dkg kókuszreszelék, 10 dkg liszt, 15 dkg olvasztott margarin

 

Elkészítés : A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a felverés közben folyamatosan adjuk a fehérjéhez, ne pedig egyszerre!

A kókuszreszeléket keverjük össze a liszttel.

A kókuszos lisztet beleöntjük a keményre felvert fehérjébe, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott margarint ( nem forrón! ) és gyorsan összekeverjük a masszát.

Habzsákból sütőpapírra halmokat nyomunk, 170 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük annyira, míg éppen egy kis színt nem kap.

Kihűlés után baracklekvárral töltjük.

 

Isteni finom, de mutatósabb, ha az egyik felét olvasztott csokoládéba mártjuk!

A kókuszos lisztbe tehetünk reszelt narancshéjat is.

Elkészíthető kókuszreszelék helyett darált dióval vagy mogyoróval is.

 

Gyorsan és könnyen elkészíthető süti, ha kezdeni akarunk valamit a megmaradt tojásfehérjékkel.

 

Teljes egészében saját recept!

 

 

Elkészítése képekben :

 

A kókuszos lisztet beleöntjük a keményre felvert fehérjébe.

 

 

Lassan hozzáöntjük az olvasztott margarint és gyorsan összekerjük a masszát.

 

 

Habzsákból sütőpapírra halmokat nyomunk.

 

 

170 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

 

 

Felére baracklevárt nyomunk, a tészta másik fele pedig a tetejére kerül.

 

 

 Csokoládéval bevonva :

 

 

 

17 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.12.18. 18:12
monica75

Szia Andi! Megsütöttem a sütit nagyon finom lett. Üdv, Mónika

2010.12.29. 11:19
Noémi

 Szia Andi!! 

Isteni finom ez  a süti :) már nem egyszer meg csináltam :):)

Sok mindenkinek ajánlottam már az oldalad, és mindenki nagyon elégedett volt vele!! 

Köszönöm  szépen minden receptet! :) Csak így tovább :):)

Üdv : Noémi 

2010.11.28. 16:19
Jné Erika

Szervusz Andi !
Már egy ideje figyelemmel kísérem a blogodat és nagy tisztelőd vagyok, annyira, hogy még egy sütidhez sem mertem hozzáfogni, mert mindegyik úgy néz ki, mintha egy profi cukrász készítette volna !
Imádom a habcsókot, a habkarikát és már egy párszor próbálkoztam vele !
Hogy lehet az, hogy minden receptben azt írják, hogy langyos sütőben (kb.100 fok) több órán át szárítsuk, Te pedig nem így csinálod, és a Te módszereddel gyorsabbnak és könnyebbnek tűnik a dolog !
Mi a titkod ?
Várom válaszodat: Erika az ercsihamiról !

Kedves Erika! Nincs ebben semmi titok, ez egy egyszerűbb recept, könnyű elkészíteni, igaz nem tudom pontosan milyen habcsókra gondolsz amit több órán át kell szárítani, esetleg a puszedlire? Ha igen, akkor ez a süti nem igazán hasonlít rá, ezt pár perc alatt el lehet készíteni. Ha félreértettem volna a kédesed akkor nyugodtan írd meg.  Üdv. : Andi

2010.11.15. 14:09
Évi

 Szia Andi!

2 kérdésem lenne az "ilyes fajta" nyomózsákos sütik készítésével kapcsolatban. Lehet hogy pl formákba töltöm a masszát és nem nyomózsákozom? Pl.Dióformába vagy kifliformába, a szétfolyás elkerülése végett?

A másik kérdésem pedig, hogy mit szoktatok csinálni a 10-12db hozzávalókhoz felesleges (adott esetben) tojássárgával ill. tojásfehérjével? Ez nem kis mennyiség nem lehet csak úgy kidobni? !

Köszi: Évi 

Kedves Évi! Szerintem az ilyen masszák a formákba beleragadnának.... Sok olyan recept van amikor tojássárgákat kell felhasználni, és a fehérjék megmaradnak. Ebben az esetben érdemes pl. ezt a sütit elkészíteni. Üdv. : Andi

2010.10.19. 15:37
anette

nyammiii. :D

2010.09.18. 16:58
Antónia

Szia!

Szerintem nagyon fincsi, csak arra nincs lehetőségem, hogy összetapasszam lekvárral, mert sütés közben szinte összefolynak a kis rakások. Mivel lehetne sűríteni, hogy ez ne történjen meg? Előre is köszönöm a választ.

Nagyon szeretem a recepteidet, már többet ki is próbáltam a kajcsik közül is.

Antónia

Szia! Biztosan jó keményre verted a tojásfehérjét? Ahogy a képen is látszik, szinte meg kell állnia a fakanálnak benne. A margarint pedig lassan kell hozzáönteni. Andi

2010.06.13. 21:52
margareta

Most sütöttem meg, nagyon finom volt. Én a mézeskrémesnél a tojásfehérjét nem használom fel. Le lehet fagyasztani, és mikor több összegyűlik, felhasználható.

2010.04.07. 14:48
enikő

fincsi lehet én is elfogom késziteni

2009.12.11. 21:00
andrea

nagyon finom ez a sutemeny.Az egesz csaladnak izlett!!!!!!!!!!

2009.10.20. 12:09
clau33

Szia Andi! Én megsütöttem csak túl édesnek találtam,és így nem is tudtam összeragasztani mert azt már nem lehetett volna megenni,végül is elfogyott mind csak sajna sok tojás kell hozzá :( ezért kénytelen voltam Madártejet is csinálni hogy ne menjen kárba a sárgája. További sok sikert az oldalhoz:)

2009.07.29. 12:03
nemecz kata

Szia Andi.

Finom nagyon ez a süti,csak nekünk lekvárral már túl édes volt így maradtak töltetlenek.Így egy jó kis kókuszos talléra vagy kekszre?nem is tudom pontosan mihez hasonlítani,de pikk pakk elfogyott:)

További szép napot,üdv.  Kata

2009.06.09. 21:51
Eszti

Szia!

Nagyon finom, de mindíg leragad vajon miért?

Probáltam olajos tepsibe is miután a sütőpapírra ráragadt, de úgy is leragadt. köszi

2009.06.06. 20:50
Gyongyver

Nekem nem lettek olyan szep magasak a sutik,kicsit sules kozben elfojtak.Kulonben nagyon fincsi !!!

2009.05.23. 18:13
wolf jozsefné

nagyon jó egyijen oldal sok jó finomsütik vannak benne én kifogom próbálni soksikert és egészséget kivánok a továbiakban erzsianyus

2009.05.22. 19:09
viioletta

szia andi

biztos nagyon finom lehet ki fogom próbálni ,amugy is nagyon szeretjük a kókuszos sütiket.

köszi

2009.05.12. 12:53
inyencke

Szia Andi!

Hány db lesz a csókból?

Szia! A recept feletti fotón látható mennyiség lesz belőle. Andi

2009.05.04. 08:59
Cicus

Andi!!Le a kalappal elötted!Nagyon kreatív vagy!Gratulálok!A süti nagyon ínycsiklandó!Igaz,hogy fogyózok,de a családnak el fogom készíteni.Persze én sem hagyom ki,hogy megkóstoljam!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa