Kókuszos csók
Hozzávalók : 10 db tojásfehérje, 42 dkg porcukor,
35 dkg kókuszreszelék, 10 dkg liszt, 15 dkg olvasztott margarin
Elkészítés : A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a felverés közben folyamatosan adjuk a fehérjéhez, ne pedig egyszerre!
A kókuszreszeléket keverjük össze a liszttel.
A kókuszos lisztet beleöntjük a keményre felvert fehérjébe, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott margarint ( nem forrón! ) és gyorsan összekeverjük a masszát.
Habzsákból sütőpapírra halmokat nyomunk, 170 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük annyira, míg éppen egy kis színt nem kap.
Kihűlés után baracklekvárral töltjük.
Isteni finom, de mutatósabb, ha az egyik felét olvasztott csokoládéba mártjuk!
A kókuszos lisztbe tehetünk reszelt narancshéjat is.
Elkészíthető kókuszreszelék helyett darált dióval vagy mogyoróval is.
Gyorsan és könnyen elkészíthető süti, ha kezdeni akarunk valamit a megmaradt tojásfehérjékkel.
Teljes egészében saját recept!
Elkészítése képekben :
A kókuszos lisztet beleöntjük a keményre felvert fehérjébe.
Lassan hozzáöntjük az olvasztott margarint és gyorsan összekerjük a masszát.
Habzsákból sütőpapírra halmokat nyomunk.
170 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Felére baracklevárt nyomunk, a tészta másik fele pedig a tetejére kerül.
Csokoládéval bevonva :
Szia Andi! Megsütöttem a sütit nagyon finom lett. Üdv, Mónika