Amálka Csicsókás pogácsája
Hozzávalók: 1 kg csicsóka, 1,3 kg liszt, 30 dkg zsír vagy margarin, 4 dkg élesztő, másfél csapott evőkanál só, 1 db tojás a tésztához, 2 db tojás a kenéshez.
Elkészítés:
A csicsókát megpucoljuk a héjától és feltesszük főni (elég gyorsan megfő). Leöntjük róla a vizet és nyeles krumpli törővel összetörjük. Beledaraboljuk a zsiradékot, hogy könnyebben elolvadjon, a sót, a tojást, belemorzsolt élesztőt és a lisztet jól összegyúrjuk. Majd elnyújtjuk és kiszaggatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, hagyjuk egy kicsit kelni a tésztát, megkenjük a felvert tojásokkal két soron és gázsütőben 4-es fokozaton megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A receptet és a fotót Amálka néni és Bandi bácsi küldte!
|