Hóemberkék
A kókuszgolyó receptem szerint készítettem ezt a jópofa kis sütés nélküli sütit. Annyi változtatással, hogy most nem a meggylével készítettem mivel az megszínezte volna a hóembereket, hanem helyette tejet használtam.
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, kókuszreszelék, tej, esetleg lekvár
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és a szobahőmérsékletű vajjal. A tejből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Lehet lekvárral is ízesíteni. Egy keveset félre teszünk belőle mert abba a végén kakaóport teszünk, abból lesz a kalapja. Ha valaki szereti jó kókuszosan, akkor kevés darált keksz helyett tehet a tésztába is kókuszreszeléket. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszban. Összeállítjuk a hóemberkéket, egy kicsit összenyomkodjuk a 3 részt, hogy szét ne jöjjenek.
Az orra zizi, a szeme felaprított mazsola, a kabát gombok pedig francia drazsé.
A hóemberkék receptjét én eddig házi raffaellóból láttam a neten. Felteszem ezt a receptet is, de nekem ez annyira nem jött be.
Raffaello hóemberkék
Hozzávalók :
2 dl víz , 30 dkg cukor , 25 dkg vaj (fontos hogy vaj legyen ,mert a margarintól sárga lesz) , 30dkg kókusz reszelék , 30 dkg tejpor ,10 dkg mandula
Felforraljuk a vizet,beletesszük a cukrot,keverjük míg elolvad,beletesszük a vajat is,a kókusz 3/4-ét és a tejport is. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, mindegyik közepébe egy szem hámozott mandulát teszünk, és a maradék kókuszreszelékbe forgatjuk.
|
Szia! Tavaly karácsonykor csináltam először! Nagy sikere volt :) Ezért idén sem maradhatott ki :) Nemrég készültek el :) Nagyon jól néznek ki! Köszi a receptet :)