Mandulás süti
Tésztája: 32 dkg liszt, 1 ráma margarin, 14 dkg dióbél, 20 dkg porcukor, pici fahéj
Ezt összegyúrjuk és egy mandula formába megsütjük.
Töltelék: 20 dkg ráma, 3 db tojás, 20 dkg porcukor, mandulás aroma
A tojást és a porcukrot gőz felett sűrűre kell főzni, amikor kihűl, akkor lehet berakni a vajat és az aromát.
A mandulákat ezzel a krémmel megtöltjük és másnap már összeérnek az ízek, sütis dobozba tárolva sokáig eláll.
Ezt a sütit már sokszor megcsináltam sokáig eláll, ezért érdemes elkészíteni, és jönnek ünnepek, akkor sem kell vele sietni, és nem kell hűtőben tárolni sem.
A receptet és a fotót Blahunka Ági küldte!
|
Szia ! Hasonlit Diocska suteményhez ezt szoktam inkább csinálni , de ez is finom!