Sárgabarackos golyók
Hozzávalók:
A golyókhoz: 10 dkg sütőmargarin, egy csipetnyi reszelt citromhéj,egy csipetnyi fahéj, 1 dkg porcukor, 4 dkg apróra vágott, hámozott mandula, 4 evőkanál sárgabarack pálinka, 20 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz: 2 evőkanál sütőmargarin,20 dkg olvasztott fehércsokoládé.
Elkészítése:
Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk és 3 órára beáztatjuk a sárgabarack pálinkába. Ezután alaposan kinyomkodjuk őket.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sárgabarack darabkákat, a kókuszreszeléket, a mandulát, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd jól összekeverjük. A masszának jól formázhatónak kell lennie. Cseresznye nagyságú golyócskákat formázunk belőle, sütőpapírra rakjuk és lehűtjük.
A fehércsokoládét gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal, majd az így elkészült mázzal bevonjuk a sárgabarack golyócskákat.
Zárt dobozban tároljuk hideg helyen, majd fogyasztáskor mignonos papírban szolgáljuk fel.
|
Szia Andi!
Az egyetlen gondom az lenne,hogy mivel pici gyerekeim vannak,így nem szívesen áztatnám pálinkába az aszalt barackokat.Szerinted ha baracklébe áztatnám,az is jó lenne?
Szia, szerintem úgy biztosan jó lenne, jó ötlet egyébként! Üdv, Andi