A lisztet elmorzsolom a margarinnal (én robotgéppel vagy kenyérsütő géppel dagasztom), hozzáadom az összetört főtt krumplit (ha maradék főtt krumplit használok, akkor a legfinomabb reszelőn lereszelem. Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik, ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat.
Hagyom egy órát kelni. Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben megsütöm.
Imádom ezt a receptet! Finom és laktató, főleg melegen. Arról nem is beszélve, hogy azonnal elfogy. :) Ami még jó benne, hogy saját magam is alakíthatom..túróval, sajttal. Mindenki ki tudja magának tapasztalni, hogy hogy szereti..sósabban, több vagy kevesebb krumplival ill. a magokkal is lehet variálni. Én az élesztőt anyukám receptje szerin, kicsi tejben áztatom fel, a megfőzött krumplit pedig még langyosan keverem a tésztához és ott gyúrom bele, nem töröm össze előtte..így lesznek benne darabok is ami szintén finom lesz.
sziasztok!ANDI szeretnék egy sült tészta receptjét megtalálni, nagyim szokta csinálni ,nem tudom mi a neve aztsem hogy készül,magas sárga a szine tepsziböl kockára vágják, tetejére kristájcukor vagy durvára vágott dio.hatudsz kérlek segits .köszönöm.
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Finom lett, metélőhagymát is eltudnék benne képzelni, vagy akár medvehagymát.