Szakmári rizseskocka
Tészta: 6 egész tojás, 6 csapott evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaópor,1 cs. sütőpor
Krém:1 liter tej, 3 cs csokipuding, 7 ek kristálycukor
Hab: 30 dkg rizs, 5 ek kristálycukor, 1.5 liter víz, 2 ek porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 500ml habtejszin
Elkészítés:A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral,a fehérjéket kemény habbá verjük.Először a sütőporos lisztet,majd a felvert fehérjét, óvatos mozdulatokkal a sárgájához keverjük.Egy 40x25 cm-es sütőformát kivajazunk, meglisztezünk,beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben,mérsékelt tűznél(180'c) 40 percig sütjük.
Miután megsült, kihülve tálcára helyezzük.
Ezek után a szokásos módon megfőzött pudingot rákenjük.
A tetején lévő habhoz a rizst bő cukros vízben megfőzzük, ha jól kipattogott leszűrjük, leöblítjük, jól lecsurgatjuk és összedolgozzuk a porcukorral és vaníliáscukorral felvert tejszínhabbal.
Ezt a puding tetejére felvisszük és az egészet kakaóporral díszítjük.
(szépen szeletelés=melegvizes kés)
A receptet és a fotókat Hné Csóti Alida küldte!
|