Töltött fasírt
Hozzávalók a fasírthoz : 1 kg darált sertés hús, 2 egész tojás, 1 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, áztatott száraz kenyér vagy zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem zöldje,
kb 8-10 szelet bacon szalonna, kb 8-10 db csirke máj, 10 dkg füstölt sajt vagy trappista sajt, majoranna a csirkemáj szórásához.
A hozzávalókból fasírtot készítünk, egy tálca aljára kiterítjük a bacon szalonna szeleteket, erre szétterítjük a kész fasírtot, beterítjük füstölt sajt szeletekkel, vagy ráreszeljük a sajtot, egy csíkban rárakjuk a majorannával megszórt csirkemájat és a bacon szalonnával együtt feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt formában megsütjük, (kb másfél óra) amikor kihűlt akkor szeleteljük. Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.
A receptet és a fotókat Markos Mária küldte!
|
Kicsit módosítottumk rajta,de nagyon finom!!!!
Ez lesz az egyik karácsonyi fogásunk is!Köszönjük!