DIÓ GRILLÁZS - Saci módra
Sokat kísérleteztem ezzel a különlegesen finom dióval, míg elértem a kívánt minőséget, de megérte. Most megosztom Veletek
hozzávalók: 20 dkg kristálycukor
50 dkg dió( fél,de legfeljebb negyed dió kell)
Előre kiolajozol vékonyan négy lapostányért, mert később nem lesz rá időd, így könnyen lejön róla a dió. Egy nyeles lábosba felolvasztod a cukrot, közben a diót mikróba teszed, kb.2 percre. Ha a cukor szépen elolvadt, beleöntöd a meleg diót, majd folytonos keverés közben figyeled,hogy mennyire vonja be a cukor a diót. Akkor jó, ha a lábos alján már nem folyik a cukor és a diószemek külön- külön gurulnak. Ha kész, elosztod a négy tányéron és azon nyomban széttologatod, mert különben összeragad. Hamar kihűl, összetöröd, és celofánzacskóba tárolod fogyasztásig. Kis rutin kell hozzá, de nem tudod úgy elrontani, hogy ne fogyjon el.Sok Sikert.
A receptet és a fotókat Tóthné Saci küldte!
|
igen az előbb irtam.
minden diónak meg kéne ezt tapasztalni. és ha valaha újjászületek dió grillázs akarok lenni.