Adventi mézes koszorú
Hozzávalók:
15 dkg méz, 7 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg porcukor, 4 tk.mézesfűszer, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, 2 ek.víz , 50 dkg finomliszt
A mézet a vajjal összeolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, porcukrot, tojásokat, füszereket, szódabikarbónát, vizet, a mézes vajat egy tálban összegyúrjuk. Cipót formázunk és legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. De több napig is eláll a hűtőben, később is lehet sütni belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon, 10 percig sütjük, jól lehűtjük.
A cukormázhoz kikeverünk egy tojásfehérjét egy evőkanál citromlével és 20 dkg porcukorral. Nejlonzacskóba tessszük és kivágva díszíthetjük vele a koszorút.
A gyertyák helyét sütés után egy pogácsaszaggatóval a még meleg mézesből kiszúrom.
A receptet és a fotókat Támbáné P. Viktória küldte!
Megjegyzés : az eredeti recept a Moha konyha oldalról való!
|
Nagyon csodálatosan néz ki!