Vasutas szelet
Hozzávalók : 4 db tojás, 40 dkg cukor, 10 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 dl tej, kevés kakaópor, baracklekvár, citromlé
Elkészítés : A tojások sárgáját 20 dkg cukorral és a margarinnal fehéredésig keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk. Egy 30 * 25 centis zsírozott, lisztezett tepsibe kanállal felváltva halmokat rakunk. Nem kell túl szorosan, mert sütés közben összenőnek. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Ha megsült a tetejét lekvárral megkenjük, erre kerül a gőz felett felvert 4 tojásfehérje + 20 dkg cukor + citromléből készült hab. Tetejére kakaóport szórhatunk.
Olcsó, gyors és mutatós sütemény!
A receptet és a fotókat Támbáné Pálfy Viktória küldte!
|
Szia!
Nagyon finom süti, de nekem valahogy a tojásfehérje gőz feletti felverése nem sikerül, folyós marad.
Szeretnék Tőled tanácsot kérni, hogy hogyan készítsem el, hogy keményebb legyen a hab. Esetleg először felvered a fehérjéket és csak utána teszed gőz fölé, vagy hogy kell ezt elkészíteni, hogy jól sikerüljön?
Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!
Ui.: Köszönöm szépen ezeket a nagyon finom recepteket! Gratulálok a honlapodhoz!