Hagymás – tejfölös csirke
Hozzávalók: egy egész csirke, 5 ek. liszt, 1 ek. pirospaprika, 1 tk. majoránna, só, bors,
2 egész hagyma, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, 5 gerezd fokhagyma, 4 ek olaj, margarin a tepsi kikenéséhez, tej a pácoláshoz.
Elkészítés:
Előző este az összedarabolt csirkét fokhagymás tejbe pácoljuk. Másnap a csirkehúsokat megforgatjuk 5 ek. liszt, 1 ek. pirospaprika, 1 tk. majoránna, bors, só keverékébe. Utána kizsírozott tepsibe rakjuk, gazdagon meghintjük szeletelt hagymával, sajtot reszelünk rá. 2 dl tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 ek. olajat kikeverünk és a tetejére öntjük. Kb 50 percig sütjük.
Tepsis burgonya illik hozzá, kovászos uborkával.
A receptet Markos Mária küldte!
|
Kedveseim!
A recept remek, és még finom is. A sütési időt betartottam, de mivel hőfok nem
volt megadva csak találomra állítottam be. Szerencsére pont jó volt.
Üdv: Zuzu