♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Salzburgi galuska

 

 

 

Salzburgi  galuska

 

Hozzávalók:  5 dkg vaj, 6 db tojásfehérje , 3 db tojássárgája, 8 dkg kristálycukor, 3 csapott evőkanál finomliszt, 1 cs. vaníliás cukor vagy egy negyed vaníliarúd, fél dl rum

Elkészítés:
A még hideg sütőbe beteszünk egy üres, 20x30 cm átmérőjű, ovális formájú kerámia sütőtálat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és tegyük bele a kerámiatálat is, hogy az is átforrósodjon.

A vajat egy közepes méretű teflonserpenyőben mérsékelt lángon kevergetve folyósra olvasztjuk, aztán elzárjuk alatta a tüzet, de nem vesszük le a tűzhelyről.

( a tálba öntés előtt forraljuk fel újra )

A tojássárgájákat, a lisztet, a fél vaníliarúd kikapargatott belsejét és a rumot kézi habverővel simára keverjük.
A tojásfehérjéket robotgéppel lágyan felverjük, aztán apránként hozzászórjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény és fényes habot nem kapunk

A felvert tojásfehérjéből vegyünk ki két kanállal, és keverjük simára vele a tojássárgás masszát, hogy lágyabb legyen, így könnyebben tudjuk a fehérjével az egészet összekeverni. ( az összekeverésnél vigyázzunk ne törjük össze a felvert fehérjét )


Ha a sütő és a kerámiatál is kellően forró akkor öntsük bele a forró vajat a tálba, és a habos masszából pakoljuk tele óriás galuskákkal. 180 fokon, 10 – 15 perc alatt süssük készre, akkor jó, ha már szép piros a teteje. ( Ha túl hamar színt kapna a teteje akkor vegyünk le a hőfokból, hogy a közepe is át tudjon sülni.
Forrón tálaljuk.  
A tálaláshoz: vaníliás porcukrot, kakaóport vagy rummal elkevert baracklekvárt ajánlok.

A recept Stahl Judit receptje. Habkönnyű, egyszerű, gyors sütemény.

 

 

 

8 hozzászólás
Idézet
2011.12.17. 11:59
denes.sandorne / Tünde/

Kedves Andi!

Receptjeidből már  sokat kipróbáltam, és mind nagyon jól sikerült, sőt nagyon finomak is.

A Salzburgi galuskát is megsütöttem, csak kicsit híg lett, nem maradtak meg galuska formában, hanem összefolyt a massza. A hab pedig jó kemény volt. Talán több liszt kell bele?

Kellemes sütést az ünnepekre, és békés, boldog ünneplést kívánok!

Üdvözlettel: Dénesné Tünde

 

 

Idézet
2011.10.27. 16:01
Moniq

Kedves Andi!

Én is kipróbálnám a receptet, de nincs ilyen kerámia sütóformám!

Milyen és mekkora formával tudnám helyettesíteni?

Köszi a segítséget!

Idézet
2011.10.25. 15:17
cilla68


Kiprobálom!  Biztosan  finom!  Kosziszépen  Andi  a  receptet!  Mindent  jót  Andi!

Idézet
2011.10.24. 22:40
Börcsök Mária

Kedves Andi! Ezt a szuper galuskát is ki fogom próbálni, de a Kráter sütinek irtó nagy sikere lett és nem győzöm tovább adni a receptjét! Köszönöm szépen és további szép napokat kívánok neked!

Idézet
2011.10.24. 17:47
eva

Nagyon finom, köszönöm!

Idézet
2011.10.24. 13:22
wucherblume

Ma el is készítettem fél órája el is fogyott :o)

Köszönöm az ötletet,nagyon finom!!!!

Idézet
2011.10.24. 09:39
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

Hát ez a csodás étel, hmm, megéheztem:-)) ,így délelőtt folyamán nézegetve, mivel alaposan éhessé tett,  arra ösztönöz, hogy akkor rajta, készítsem is el, úgyhogy megyek is, és készül, rögtön.

Azt hiszem meglepem a családom, mire ebéd után hazaérnek munkából, suliból:-)))

Köszönöm:Éva

Idézet
2011.10.22. 17:57
Magdi

Nagyon jó nézz ki, csak annyit szeretnék kérdezni ,hogy még milyen másfajta edénybe lehetne megsütni? Magdi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa