♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Hatlapos

Hatlapos

 

Tészta : 60 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy margarin, 12 dkg porcukor, 1 szalakáli , 2 tojás és annyi tej amennyit felvesz ( kb. 4 dl )

 

Krém : 4 cs. vanília pudingpor + kakaópor, 1.70 L tej, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor

 

Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük. Ha valaki szereti a hatlapost túl csokisan az csak csoki pudingporból készítse, aki nem az vanília pudinggal és abba szitáljon kakaóport.

 

A pudingot melegen kell a lapok közé kenni, hűtőbe helyezni és szeletelés előtt több órán keresztül állni hagyni.

 

 

35 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.11.28. 17:55
monica75

Nagyon finom lett a lenti karamellás krémmel készítettem....köszönöm a receptet.

2013.11.07. 21:40
erika01

Szia Andi!

 

Most regisztráltamés csak kapkodom a fejem a jobbnál jobb receptek miatt:)Nagyon örülök hogy ezt a receptet megtaláltam az egyik kedvencem de nem tudtam hogy kell:)Köszönöm!!

2013.04.06. 15:41
janbri
Szia Andi! Tegnap megsütöttem a sütit!Nagyon fincsi lett,a fiúk már másodszor repetáznak! :-) Nagyon szeretek az oldaladról sütni,mióta megtaláltalak csak sikerélményem van! Köszönöm a jó recepteket!! Üdv. Brigi
2012.01.08. 19:41
greznarhajni

Nálunk,karamell krémet csinálunk bele,minden karácsonykor ez a kedvenc!!!!

Most vagyok itt először,de annyi jó recept van,hogy csak kapkodom a fejem!!!KÖSZI!!! 

Biztosan jövök többször!!!

2011.09.27. 22:28
MONYO

ANYUKÁM HÚSVÉTRA KÉSZÍTETE GYEREKKOROMBA .ÚGY HÍVTUK SZARVAS TÉSZTA.VISSZA JÖTTEK AZ EMLÉKEK.KÖSZI

2011.04.15. 07:16
enikő


                                                    Kedves Marika!     

                           Én a tetejére csokimázt teszek és úgy is nagyon finom. De porcukorral is nagyon szuper.

2011.03.10. 08:42
Saci

Sziasztok!

 

Az én nagyanyám (annak idején) sport csokival készítette az egyszerú főzőtt krémet. ez volt azünnepi süteményünk.Próbáljátok ki, nagyon finom.

 

    Szép napot mindenkinek!

2011.03.02. 11:34
Aranka84

Sziasztok!Az en nagymamam csak vanilias pudinggal csinalta,ugy is nagyon finom volt.De köszi Andi igy is kiprobalom.Nagyon jok a  receptjeid.Udv.Aranka.

2010.12.12. 07:28
kenguru

Kedves Andi!

Nagyon szeretm a receptjeidet! Már csak innen sütök! :-)

Kérdésem az lenne, hogy a hatlaposhoz a szalakálit mivel lehetne helyetesíteni, mert itt Ausztráliában még nem akadtam ilyenre?

Előre is nagyon köszönöm válaszodat!

Kívánok neked kellemes és szép napokat!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Szia! Nem mondom, hogy ugyanolyan lesz, de sütőpor van esetleg? Andi

2010.12.08. 20:31
Bobesz

Kedves Manka, nemrég csináltam én is ilyen szalakális receptet, a forró tejben pár másodperc alatt felfut és már lehet is rögtön hozzáadni/belegyúrni a tésztába.

hogy kihagyható-e azt nem tudom, én felfuttattam és úgy nagyon jó lett a sütemény.

ui.: nagyon köszi a főzött karamellás receptet, régóta kerestem, hétvégén megpróbálom ezzel a hatlapost, remélem beválik

további jó sütögetést: Gabi

2010.12.07. 23:16
Manka

Szia Andi,

egy másik receptben olvastam, hogy a szalalkálit forró tejben fel kell futtatni...ez szükséges vagy kihagyható, és elég egyszerűen csak belegyúrni a tésztába?

köszönöm a választ!

Többen is hiányoltátok az eredeti főzött krémet, íme egy elkészítési mód (aki csak karamellásan szereti, ne tegyen bele kakaóport)

  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 1 l tej
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez karamellizáljuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet(vagy kukoricakeményítőt) és 1 evőkanál kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Megtöltjük a krémmel a lapokat.

2010.11.01. 15:05
Katica75

nagyon klassz, koszi a receptet    mar sokat kiprobaltam  

2010.10.28. 16:52
varga-anya

 Szia!  Köszönöm a receptet,hatalmas sikert aratott a családba! 

2010.10.19. 18:58
szilvia

Szia!

Nekem  a nagyim csinált ilyeneket, de ő karamellás krémmel, amit ő készített, nem pudingból. De biztos így is nagyon finom, én nagyon szerettem :)

2010.09.03. 22:26
Betty

Én az eredeti fözött csokikrémmel szoktam késziteni még nagymama receptje szerint nagyon finom süti.

2010.08.12. 12:22
petricsedit

Sziasztok. Az én megboldogult anyukám egytojásosnak nevezte és csoki krémmel csinálta ami a család kedvence, próbáljátok meg csokival készíteni isteni üdv Ditti

2010.06.24. 19:55
évi

Kedves Andi!

A sikertelenségem oka csak az volt,hogy sehogyan nem tudtam a formába úgy tenni a tölteléket,hogy a méhecske forma megmaradjon a világosabb kúpon:-(Pedig még a sógorom is kibróbálta hátha majd ő mint férfi megoldja.A vége az lett,hogy megettük úgy a maszát formázás nélkül:-)

Amúgy csak én nem tudtam a méhecskét ráformázni, vagy más is küszködött vele?

üdv.:Évi!

Évi, szerintem túl lágy, puha volt a massza és azért nem maradt benne. Kellett volna hozzá rakni még egy kis darált kekszet és akkor tuti ott maradt volna a méhecske ahol annak lennie kell.  Üdv. : Andi

2010.06.23. 20:17
évi

Engem érdekelne a karamellás krém!!

Az én anyukám mindig azzal csinálja, s szerintem az a legfinomabb!Csak sajna mostanában már nem úgy süt mint régen:-(  De én még nem mertem megcsinálni mert úgy tudom nehéz megcsinálni az igazi karamellás krémmel, nem mindig olyan lesz mint amilyenek akarjuk.De amúgy nagyon jók a receptjeid Andi, csak sajna a méhkass süti nem sikerült, pedig a formát megkaptam annó tőled.

További sok sikert mindenkinek!!  üdv:: Évi

Kedves Évi! Miért nem sikerült a méhkas süti? Andi

2010.06.22. 21:57
herne

Ha érdekel benneteket a főzött karamell krém, akkor leírom.

Andi gratulálok ezekhez a csodálatos receptekhez.

üdv.Ági

2010.04.17. 19:20
tina73

szia andi, eszt a receptedet is ki próbáltam, nagyon fini, én is szoktam ilyesmit sütni csak annak stolverkos a neve, de ennek a tészálya sokkal könnyebb,igaz ki nézetre nem olyan mint a képek de jó volt.

2010.03.11. 19:47
Timi !!!!!!!

Szia Andi!

Nagyon jól sikerült a süti köszike ezt a jó receptet nagy sikert aratot jó az oldalad több receptedet is kipróbáltam már ezt most karamell pudinggal készítettem és isteni lett.              

2010.02.27. 21:31
Corny

Jelentem a torta hatalmas sikert aratott mint kinézetre mint ízben,azt mondta mindenki hogy pont olyan mint a bolti hatlapos,sőőőt,finomabbMég a 30éve rendszeresen és nagyon jól sütő szomszédasszonyom is elkérte a receptet,arról már nem is beszélve hogy az ünnepelt hogy örült

2010.02.25. 17:38
Corny

Szia Andi!

Köszönöm,már sülnek a lapok,holnap pedig formára vágom,díszítem és köszöntök vele,majd beszámolok a végeredményről:)

2010.02.21. 09:10
Corny

Szia!

Szeretném megkérdezni hogy mekkora tepsin sütöd a lapot?Csak mert én gáztepsi nagyságúra akarom és ha te kissebben akkor nekem növelnem kell a mennyiséget.Kisfiamnak pénteken lesz a szülinapja és hatlaposból akarok kivágni egy macifejet.

Köszi:)

Szia Corny, a gázsütő tepsijén készítheted ezzel az anyagháddal. Üdv. : Andi

2010.02.20. 14:24
szabo zsuzsi

SZia Andi,  nagyon  finom lett a hatlapos. még  egyszer sem  sikerült ,  most  a te recepted alapján csináltam és  csodás lett..Kőszőnőm, és őrülők  ,

2010.01.22. 10:49
Andrea

Szia Andi!

Nagyon jók a receptek rengeteg sütit és fő ételt csináltam már meg!

A hatlaposod isteni

Köszike Adika!

2009.12.28. 08:51
vajdaeni

 Nagyon finom ez a süti,de szerintem több krém kell bele,de ujra megsütöm,és akkor nagyobb adag krémet főzök:)!Köszönöm

2009.12.03. 23:39
Szegediné Marika

Szia Andi!

Csodás az oldalad! Rengeteg sütid, és finom kajád megtalálható itt, és ami nagyon bejött nekem, hogy képek vannak róla ! Látom szeretsz sütni, főzni!

Egy süti hiányzik róla, ami nekem a kedvencem !
A hamis gesztenyés. Annaka  krémje 50 dkg vízben főzz tört krumpli, darált dió, rum, és cukor, a lapja pedig 2 gyúrott lap.

HA kell recept, hogy feltedd a sütik közé, akkor emailben kérd, és elküldöm Neked.

Örülök, hogy Rád találtam a neten.

Üdvözlettel: MArika

2009.10.27. 22:13
Kiddy

Szia Andi!

Az a 4 dl folyadék a tésztához szerintem rettentő sok. Én 1,5-2 dl-t tettem bele és nagyon ragadt, még kellett bele liszt.

Egyébként meg nagyon finom. Köszi a receptet!

2009.10.18. 16:03
molnárné modok zsuzsanna

szia Andi nagyon tetszik az oldalad.Kiprobáltam sok süteményedet és nagyon bejött a családomnak is köszönjük.Zsu

2009.08.14. 18:53
Mosoly

Sziasztok!

Lehet egyedül vagyok ezzel a problémával, de nekem soha nem elég a 60 dkg liszt, mert csak 3 lap lesz belőle... Hiába nyújtom lehellet vékonyra a lapokat Egyébként nagyon rendben van a recept, mi is imádjuk ezt a sütit!

Gratula Andinak az oldalért és a sok finomságért, már kipróbáltam egy csomót, és elkápráztattam vele családot

2009.07.22. 09:05
Szilvi

Szia!

Az 1 szalakáli az 1 csomagot jelent??Köszi a válaszod

üdv,

Szilvi

Szia Szilvi! Igen, 1 csomagot jelent. Andi

2009.06.11. 10:24
meszine76

Az anyukám nagyon sokat sütötte ezt a finom hatlapost,mert mindenkinek a kedvenc sütije volt.Ma is elég kelendő ,csak most fordult a kocka nem az anyu süti hanem én neki!!

2009.03.03. 03:43
karib

Nagyon jo honlap sok finom sutivel. Tovabbi sok sikert! Karib

2009.02.19. 21:43
martamami

A hatlapos nagyon finom, régi recept. Nálunk Bányásztorta a neve.

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa