Sült töltött zsemle / mindmegette oldaláról
Hozzávalók:
6 db zsemle, 10 szelet csirkemellsonka, 8 szelet sajt + egy kevés reszelt a tetejére, 2 kis pohár tejföl, só, őrölt bors ( esetleg őrölt chili ) , vaj
Elkészítés: A zsemléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsemlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsemlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, fűszerezzük a borssal, megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsemlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsemlékbe adagoljuk. Visszatesszük a kalapokat, a zsemlék tetejére sajtot szórunk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Én a sajtot a betöltött zsemlékre szórtam és sütöttem rá, és külön pírítottam meg a zsemlék tetejét is. A végén pedig ráhelyeztem mint "tetőt".
Finom, laktató melegszendvics variáns!
Sütés elött - még sajt nélkül
|
Szi Andi ma ezt reggelizünk,és nagyon fiom volt....... köszi a receptet.