Hagymás szalonnás hús sült tésztával
Én csirkecombból szoktam készíteni.
Annyit készítek amennyit szoktam sült húsnak. A húst sózom, borsozom, erre teszek egy fél szelet bacon szalonnát, és a tetejére egy félbevágott hagymát.
Öntök alá egy kis olajat és én szoktam még 2dl vizet.
Megsütöm mintha sima sült hús lenne.
A hagymát 10 percenként megszoktam locsolni a hús lével.
Közben míg sül a hús megfőzök egy csomag pörkölt tésztát.
Én vagy penne vagy copfocskát szoktam.
Ha a hús megsült kiszedem és a visszamaradt zsiradékba beleteszem a tésztát.
Visszatolom a sütőbe, hogy egy kicsit had melegedjen meg, közben kétszer megkavarom , átforgatom egy fakanállal. Ez a művelet kb 5-10 perc.
Ha készen van, jól átmelegedett akkor reszelek rá kb. 20 – 25 dkg sajtot.
Visszatolom a sütőbe, hogy a sajt kicsit megpiruljon rajta.
Nagyon könnyű elkészíteni. Jó étvágyat!
A receptet és a fotókat Györgyné Kati küldte!
|