Fahéjas szilvás lepény
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
30 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
5 egész tojás
3 ek. darált dió
A szilvákat kimagozzuk és elfelezzük, egy tálban fahéjat és cukrot szórunk rá, félre tesszük.
A 25 dkg porcukrot a 25 dkg margarinnal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a 5 db tojást, a 30 dkg lisztel összekevert sütöport is, és végül a 3 ek.darált diót.
Kikent közepes tepsibe, öntjük a masszát.
Rárakjuk szorosan egymás mellé a szilvákat, és fahéjjal és cukorral megszórjuk.
A sütőben 165-170 fokon 35 40 percig sütjük.
Megjegyzés : Mivel most nincsen friss szilva, ezért én kompót szilvából készítettem, előtte a kompótlevet szűrőben jól lecsepegtettem róla. Szilvából több mint egy üveggel tettem rá. Sütőpapíros tepsiben sütöttem.
|
Szia Andi!
Nagyon fincsi lett a sütemény! A családnak nagyon ízlett !
Én anyukámtól ugyanilyet tanultam csak meggy van rajta :)
olyat próbáltál már?
nagyon finom! :)