Szilvás – túrós lepény
Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojás, 1 kis pohár tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja
A tetejére : kb. 12 db közepes méretű szilva, 3 evőkanál cukor egy kiskanál fahéjjal összekeverve.
Elkészítés : A túrót szitán törjük át. A margarint csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, és a túrót, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
A szilvákat mossuk meg, negyedeljük el.
Egy közepes méretű tepsibe ( 20 * 30 cm ) tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé. Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süssük készre kb. 40 perc alatt.
|
Nagyon finom süti, én a gáztepsimhez igazítva 2 adagot csináltam, próbasütésképp, 3 kicsi kocka maradt másnapra.... :