Ravioli
Ravioli (a tészta) :
25 dkg rétesliszt, 2 tojás + 1 sárgája, só, olaj.
A lisztet elkevertema sóval, hozzáütöttem a tojásokat és annyi vízzel tésztává dolgoztam, hogy se túl kemény, se túl puha ne legyen.
Töltelék:
25 dkg kétszer darált hús,
tejszínes krémsajt,
2 evőkanál olívaolaj,
só, őrölt bors,
1 kisebb fej vöröshagyma.
Az apróra kockázott vöröshagymát az olívaolajon megfuttattam, majd hozzáadtam a darált húst is. Sóztam, borsoztam, puhára pároltam. Mikor kihűlt, kevertem hozzá annyi krémsajtot, hogy összeálljon a darálthús - nem kell bele sok.
A képen látható kiszúróval készítettem.
A kisebbik formával készítettem :
|
Szia Andi!!
A tésztát hogy kell ebbe beletenni kinyújtva és úgy a tölteléket?
És a végén ha kész van akkor forró vízben meg kell főzni?kb mennyi ideig?
Szia, a formázó aljával ki kell szúrni a kinyújtott tésztát. Ezután rátenni a tölteléket, és összecsukni. Forró vízben pár perc alatt készre főzzük. Üdv, Andi