♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Ravioli

Ravioli

Ravioli (a tészta) :
25 dkg rétesliszt, 2 tojás + 1 sárgája, só, olaj.


A lisztet elkevertema sóval, hozzáütöttem a tojásokat és annyi vízzel tésztává dolgoztam, hogy se túl kemény, se túl puha ne legyen.

Töltelék:
25 dkg kétszer darált hús,
tejszínes krémsajt,
2 evőkanál olívaolaj,
só, őrölt bors,
1 kisebb fej vöröshagyma.

Az apróra kockázott vöröshagymát az olívaolajon megfuttattam, majd hozzáadtam a darált húst is. Sóztam, borsoztam, puhára pároltam. Mikor kihűlt, kevertem hozzá annyi krémsajtot, hogy összeálljon a darálthús - nem kell bele sok.

A képen látható kiszúróval készítettem.

 

A kisebbik formával készítettem :

 

 

8 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.11.14. 21:20
mviki

Szia Andi!!

A tésztát hogy kell ebbe beletenni kinyújtva és úgy a tölteléket?

És a végén ha kész van akkor forró vízben meg kell főzni?kb mennyi ideig?

Szia, a formázó aljával ki kell szúrni a kinyújtott tésztát. Ezután rátenni a tölteléket, és összecsukni. Forró vízben pár perc alatt készre főzzük. Üdv, Andi

2010.04.19. 09:10
Ritus71

Szandra!!

Miután kifőztem a raviolit beletettem tepsibe és tejfölben elkevertem reszelt sajtot és 1tojást öntöttem rá.Majd megszórtam a tetejét reszelt sajttal.Betoltam a sütőbe míg a sajt megnem pirosodorr rajta

2010.03.14. 18:57
valinagyi

Láttam régebben valamilyen sütit,amiket ezzel a szúróformával csináltál.Most meg nem találom! Andi,kérlek,segíts!

Kedves Vali nagyi, erre gondoltál? Andi

//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=27764192

2010.02.08. 07:58
Pálhalmi Vali

Két kérdésem van.Gyártanék a családnak pár adag raviolit,de meddig áll el?Hogyan "tartósítsam"?Le lehet fagyasztani vagy...?

A másik dolog: Nagyon kemény,gumiszerű lett a tészta,és összeugrott,ahogy abbahagytam a nyújtást.Nincs tapasztalatom a levestészták stb. terén.Mit kell még többet beletennem?

Nagyon köszönöm előre is a válaszod! Hű olvasód,Vali nagyi

Kedves Vali nagyi! Szerintem nyugodtan fagyaszthatod, de úgy, hogy egy tálcára szépen sorban elhelyezed őket és elöször úgy teszed a mélyhűtőbe. Ha már megfagytak akkor szedd őket zacskóba. Úgy gondolom, hogy a tésztába egy kicsit több vizet kellett volna tenned, hogy lágyabb legyen és ezáltal könnyebben nyújtható. Remélem tudtam segíteni. Üdv. : Andi

2009.11.25. 16:37
Marija

Hát én rántott/sütött ravioliról még nem hallottam, de csupaszon is nagyon finom a ravioli. D mi mondjuk vajkrémet vagy tejfölt teszünk rá+reszelt sajtot és úgy is nagyon finom, meg mivl mi készen vesszük, sajtosat veszünk, mert a bolti húsos nem valami finom . :)


2009.11.18 10:07
Szandra

„Szia Andi!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetne e valamilyen módon változtatni kicsit a recepten például úgy, hogy nem kifőzni ezeket a kis "batyukat" hanem valahogy rántani vagy simán kisütni? Mert így kell rá valamilyen öntet, hogy mégse legyen csupasz. Milyen ötleted van? Előre is köszi. Egyébként nagyon jó az oldal, az egész család nézegeti!”

2009.11.18. 10:07
Szandra

Szia Andi!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetne e valamilyen módon változtatni kicsit a recepten például úgy, hogy nem kifőzni ezeket a kis "batyukat" hanem valahogy rántani vagy simán kisütni? Mert így kell rá valamilyen öntet, hogy mégse legyen csupasz. Milyen ötleted van? Előre is köszi. Egyébként nagyon jó az oldal, az egész család nézegeti!

2009.03.20. 15:14
Timcsi

Ilyen formákat lehet venni a legtöbb nagy bevásárló központban, de nem a legjobb minőségűek. Ha kicsit jobbat akarsz akkor keresd fel a hozzád legközelebb lévő cukrász ellátó boltot (nagykert) ahol rengeteg mindent találsz a sütkérezéshez.

2009.02.23. 10:40
Gika

Szia Andi! Annyit szertnék meg kérdezni hogy hol veszed az ilyen különböző formákat?! mert én sehol nem találok 

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa