♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Halfilé fűszeres sajtmártásban

Halfilé fűszeres sajtmártásban

 

Hozzávalók : 80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé, só, őrölt fehér bors, 6 – 7 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 10 dkg fűszeres krémsajt, finomra vágott kapor és petrezselyem

 

A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés : a halat sózzuk, megborsozzuk.

Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk.

A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük, majd lecsepegtetjük, és a tűzálló tálba tesszük.

 

A visszamaradó vajban a lisztet a zúzott fokhagymával együtt fél percig pirítjuk ( vigyázzunk, hogy ne barnuljon, maradjon világos ) majd a tejszínnel felöntjük. Pár percig kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Közben a krémsajtot és a zöldfűszereket is adjuk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mártást tegyük a halak tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig süssük, amíg a sajt rá nem pírul. Köretnek párolt rizs, és saláta illik a legjobban.

 

17 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.03.01. 13:11
kune80

Isteni ez a recept is! Ki fogom próbálni hússal is!   

2011.09.14. 19:44
Szaffy

Szia Andi!

Lisztérzékeny vagyok, de nagyon szeretem a halat, és tetszik ez a recepted! Az lenne a kérdésem, hogy a 2 evőkanál lisztet mivel lehetne felváltani, hogy én is tudjak belőle enni?? Gondolom nem lehet kihagyni belőle...? Előre is köszi a választ!

2011.07.18. 11:17
nikybaba

Szia Andi!

Megszeretném csinálni hétvégén ezt a finom receptet, olyan kérdésem lenne hogy ez a fűszeres krémsajt ez ilyen kis tubusosba , kinyomosba lehet kapni, mert még nem találkoztam vele eddig?

Köszi előre is

üdv niky

Szia, én dobozosat használtam, ha jól emlékszem Boci márkájút. Üdv, Andi

2011.06.01. 17:28
Anna

a halra mennyi sót illetve borsot szoktatok rakni? még kezdő "szakács" vagyok és valahogy még sosem találtam meg az igazit ezügyben.

2011.05.26. 11:31
Évi

Elkészítettem én is!!! Megleptem a családom ezzel a finomsággal!!!!

Mindenki falta, nem bírtak betelni az ízével!!!

 

A halat amúgy is nagyon szeretjük, de végre nem csak a megszokott rántott hal került az asztalra hanem különlegesség, ami eszméletlenül finom!!!!

A párom el volt ájulva milyen finomat csináltam, és alig bírta abbahagyni az evést  Ez nagy szó nála hogy a főztömtől ennyire el volt ragadtatva mert szakács és neki nehéz újdonságot csinálni, de ez most sikerült!!!!!   Még a jénait is kinyalták a kislányunkkal!

2011.02.07. 11:10
Kriszta

Nagyon finom volt ez a halas étel. Bár én fűszeres sajt helyett csak natúrt használtam és csak zöldségzöldjét, mert a család egyrésze nem szereti a kaprot. Köszönöm a receptet. Nagyon finom volt máskor is elkészítem.        Üdv.: Kriszta

2011.02.05. 08:10
Kata

Nagyon finom lett!Köszönöm!

2011.02.01. 09:48
Marta Porteleki

Nagyon finom, konnyen  elkeszitheto etel!  Probaljatok ki, nem  fog csalodast okozni.  Koszonom a sok jo receptet!

2011.01.31. 16:46
Virág

Finom lett!!!!  :)

2011.01.29. 18:27
Franciska

Elkészítettem és nagyon finom. Izlett a családomnak.

2011.01.13. 10:55
Erika

 Szia!

A tegnap megcsináltam és nagyon jó lett!

2011.01.12. 17:49
Tündi

Köszönöm.

2011.01.11. 17:54
Andi / szerkesztő

Sziasztok!

Én Boci zöldfűszeres, dobozos, kenhető sajtkrémet használtam. Üdv. : Andi

2011.01.11. 15:31
Tündi

Szia Andi!

Én is a krémsajtra lennék kíváncsi, hogy milyen legyen? Nem igazán ismerem a krémsajtokat, de ez az étel nagyon tetszik, ki szeretném próbálni.

Köszönöm, ha segítesz.

Tündi.

2011.01.10. 00:24
Kati

Szia Andi!

A fűszeres krémsajtra tudnál mondani konkrét márkát, ízt?

Köszi,

Kat

2011.01.09. 12:36
Ákos

Nagyon fincsi!!!    

2011.01.07. 11:52
Edit

Kedves Andi !

Köszönöm a receptet sokat gondolkodtam már hogy is lopjam be a család menűjébe a halat. Hát igy fogom! Szerintem igy megeszik ők is. Köszi, a többi receptedből is már nagyon sokat kipróbáltam és bevált! Köszi!!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa