Halfilé fűszeres sajtmártásban
Hozzávalók : 80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé, só, őrölt fehér bors, 6 – 7 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 10 dkg fűszeres krémsajt, finomra vágott kapor és petrezselyem
A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés : a halat sózzuk, megborsozzuk.
Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk.
A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük, majd lecsepegtetjük, és a tűzálló tálba tesszük.
A visszamaradó vajban a lisztet a zúzott fokhagymával együtt fél percig pirítjuk ( vigyázzunk, hogy ne barnuljon, maradjon világos ) majd a tejszínnel felöntjük. Pár percig kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Közben a krémsajtot és a zöldfűszereket is adjuk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mártást tegyük a halak tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig süssük, amíg a sajt rá nem pírul. Köretnek párolt rizs, és saláta illik a legjobban.
|
Isteni ez a recept is! Ki fogom próbálni hússal is!