Marcipános csokitekercs (lisztérzékenyek számára is elkészíthető)
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 10 dkg étcsoki, 10 dkg darált mandula vagy dió, 5 tojás
A tésztához felolvasztjuk a vajat és a 10 dkg étcsokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral és a tésztához adjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsit, 28-34 cm-es, erre tesszük a tésztát elsimítjuk. és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük.
Krém: 2 egész tojást 15 dkg porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadunk kb 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk 4 dl habtejszínt, hozzáadunk fixálót, és óvatosan bekeverjük a vajas krémet. Hűtőbe tesszük,és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát és feltekerjük.
A tetejére felolvasztunk 10 dkg csokit, 1,5 dl tejszínnel, és ezt még sütemény tetejére kenjük.
Elkészítési idő kb. 50 perc
A receptet és a fotókat Blahunka Ági küldte!
|
Megsütöttem és nagyon szép lett! Nem tört el és finom is! Egyáltalán nem tartozik a csúnya és finom kategóriába! :)